ΛΑΡΙΣΑ

Κατεπείγουσα κοινωνική έρευνα στην Αλόννησο για την επιμέλεια της Λυδίας

κατεπείγουσα-κοινωνική-έρευνα-στην-α-545439

Διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, μετά από αίτημα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών – Κοινωνικοί λειτουργοί θα ερευνήσουν τις συνθήκες διαβίωσης των γονέων της Καρολάιν για την ανάθεση της επιμέλειας της 11 μηνών Λυδίας

Τη διενέργεια κατεπείγουσας κοινωνικής έρευνας στην Αλόννησο, όπου διαμένουν οι γονείς της Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από τα χέρια του ίδιου του συζύγου της και πατέρα, του μόλις 11 μηνών κοριτσιού τους, σύμφωνα με ομολογία του δράστη, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.

Το αίτημα για τη διενέργεια της κοινωνικής έρευνας κατέθεσε προς την Εισαγγελία Βόλου, η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, με τις προσπάθειες πλέον να στρέφονται στην εξασφάλιση ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος για τη μικρή Λυδία που έμεινε ορφανή από μητέρα, πριν προλάβει να τη γνωρίσει.

Η εντολή διαβιβάστηκε άμεσα. Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλοννήσου, να μεταβεί με κοινωνικούς λειτουργούς στο σπίτι των γονέων της Καρολάιν και να συντάξει έκθεση κοινωνικής έρευνας για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της εκλιπούσας στην Αλόννησο.

Στο «μικροσκόπιο» των κοινωνικών λειτουργών θα μπουν τα πάντα: αν το σπίτι τους είναι άνετο, ασφαλές και με συνθήκες υγιεινής, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο παππούς και η γιαγιά της μόλις 11 μηνών Λυδίας, η ηλικία τους, αν υπάρχει η οικονομική επιφάνεια για να εξασφαλιστούν τουλάχιστον τα στοιχειώδη για την ανατροφή ενός παιδιού, ακόμη κι αν η γιαγιά μπορεί να αναλάβει το εγγονάκι της, δεδομένου ότι ο σύζυγός της, παππούς, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας (είναι κατάκοιτος).

Τα ευρήματα της έρευνας θα καταγραφούν σε έκθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον για την επιμέλεια ενός βρέφους.

Η έρευνα ξεκίνησε ήδη από χθες. Κι αυτό γιατί, δόθηκε εντολή κατεπείγουσας έρευνας και χρονικό περιθώριο μόλις δύο ημερών. Η έκθεση θα πρέπει να έχει συνταχθεί έως αύριο, Πέμπτη και να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, απ’ όπου στη συνέχεια θα μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου, που χειρίζεται την υπόθεση για την εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος για την επιμέλεια της μικρούλας Λυδίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου