ΤΟΠΙΚΑ

Καύσωνας με διακοπές νερού στην Αγριά

καύσωνας-με-διακοπές-νερού-στην-αγριά-545488

Χθες η υδροδότηση διακόπηκε για δύο επιπλέον ώρες, λόγω υπερκατανάλωσης στην πρωινή ζώνη – Διακοπές καθημερινά από τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί και από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι

Τον επερχόμενο καύσωνα με διακοπές στην υδροδότηση για εννέα ώρες καθημερινά(!) καλούνται να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αγριάς. Μάλιστα χθες, οπότε και υδράργυρος άρχισε να ανεβαίνει αισθητά, η διακοπή της υδροδότησης παρατάθηκε για δύο επιπλέον ώρες, δοκιμάζοντας τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ειδικά οι επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν τις προγραμματισμένες ώρες της διακοπής, μαζεύουν νερό σε μπιτόνια και κουβάδες!

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί κατοίκους και επαγγελματίες στην Αγριά, το πρόβλημα με το πόσιμο νερό, που ξεκίνησε όταν στο δίκτυο εντοπίστηκε υδράργυρος και απαγορεύτηκε η χρήση του για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η απαγόρευση άρθηκε πριν τις 15 Ιουνίου, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας σειράς αναλύσεων, που έδειξαν ότι το νερό του δικτύου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Όμως το νερό είναι λιγοστό και οι διακοπές θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Μετά την ανίχνευση υδραργύρου, η γεώτρηση «Τρύπιο Λιθάρι» βγήκε εκτός δικτύου, προκειμένου να διασφαλιστεί η καταλληλότητα του πόσιμου νερού.

Οι νέες αναλύσεις έδειξαν ότι το πρόβλημα με τον υδράργυρο επιλύθηκε, ωστόσο, στο δίκτυο υπάρχει έλλειμμα νερού. Στο πλαίσιο αυτό από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει προγραμματισμένες διακοπές καθημερινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα και μέχρι τις 6 το πρωί και από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την τροφοδότηση του δικτύου με επιπλέον ποσότητες νερού.

Χθες, η διακοπή της υδροδότησης παρατάθηκε για δύο επιπλέον ώρες, έως τις 4 το απόγευμα, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ , υπήρξε υπερκατανάλωση νερού στην πρωινή ζώνη.

Ο καύσωνας είναι προ των πυλών και οι κάτοικοι καλούνται να τον αντιμετωπίσουν χωρίς νερό από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, κι αυτό αν υπάρξει σύνεση στην κατανάλωσή του και δεν αδειάσει η δεξαμενή, με κίνδυνο παράτασης της διακοπής.

Με μπιτόνια και κουβάδες οι επιχειρήσεις εστίασης

Σε απόγνωση εκτός από κατοίκους, που έχουν επιστρατεύσει κουβάδες και λεκάνες για την κάλυψη των αναγκών τους τις ώρες της διακοπής, και οι καταστηματάρχες εστίασης. Όπως αναφέρουν από το πρωί, μαζεύουν νερό σε μπιτόνια και κουβάδες και κάνουν τον προγραμματισμό τους για να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Κάποιοι έχουν εγκαταστήσει μέχρι και μικρές δεξαμενές για να μπορούν να καλύπτουν ανάγκες των επιχειρήσεών τους και μάλιστα σε ώρες αιχμής.

«Κάνουμε το κουμάντο μας και προσπαθούμε να δουλέψουμε. Το πρόβλημα γνωρίζουμε ότι είναι σοβαρό. Βλέπουμε καθημερινά οχήματα της ΔΕΥΑΜΒ να περνούν για να πάνε στο έργο που έχει δρομολογηθεί για να λυθεί το πρόβλημα. Είναι δύσκολα. Μεγάλη ατυχία. Επτά μέρες ήμασταν σε καραντίνα και δεν είχε προκληθεί κανένα πρόβλημα. Και τώρα που είπαμε να δουλέψουμε, συμβαίνουν όλα μαζί», λένε επιχειρηματίες της Αγριάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου