ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Βόλου πέντε άτομα για όπλα και πυρομαχικά

στο-εδώλιο-του-μονομελούς-βόλου-πέντε-549153

Για υπόθεση που το 2015 συντάραξε τον Βόλο, όταν η Αστυνομία προχωρούσε στην εξάρθρωση οργάνωσης, που πουλούσε προστασία σε καταστήματα

Ενώπιων της Δικαιοσύνης βρέθηκαν ξανά μετά από έξι χρόνια πέντε άτομα, δύο από τον Βόλο, ισάριθμα από τη Λάρισα και ένας από το Ουζμπεκιστάν κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Οι πέντε είχαν κατηγορηθεί πριν από έξι χρόνια ότι αποτελούσαν μέλη κυκλώματος «νονών της νύχτας», που σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν δέχονταν την προστασία που τους πουλούσαν, ενώ η δράση τους είχε συνδεθεί με υποθέσεις έκρηξης και εμπρησμού σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και σε καφετέρια στον Δεκέμβριο του 2014.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα τον Ιούνιο του 2015 όταν τότε η Αστυνομία προχωρούσε σε εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης η δράση της οποία είχε συνδεθεί και με δεύτερη σπείρα, πλην όμως οι κατηγορίες δεν αποδείχθηκαν ποτέ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί για την κακουργηματικού κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που τους βάρυνε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Πέντε από αυτούς, δύο από τον Βόλο ένας 38χρονος και ένας 39χρονος, δύο από τη Λάρισα, ένας 35χρονος και ένας 47χρονος και ένας 50χρονος από το Ουζμπεκιστάν, οδηγήθηκαν εκ νέου χθες στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή όπλων.

Τότε, κατά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, αστυνομικοί, σε έρευνα που είχαν κάνει στα σπίτια τους, είχαν βρει μια σειρά όπλων. Στην κατοχή του 38χρονου από τον Βόλο είχαν βρεθεί τρία μαχαίρια, 17 φυσίγγια και ένα νουτσάκο (όργανο πολεμικών τεχνών). Ο 39χρονος Βολιώτης κατελήφθη με ένα ρόπαλο. Στην κατοχή του 35χρονου και του 47χρονου από τη Λάρισα είχαν βρεθεί σπρέι χημικών ουσιών ενώ στην κατοχή του 50χρονου από το Ουζμπεκιστάν ένα μαχαίρι.

Κατά την απολογία τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι τα μεν μαχαίρια ήταν μαχαίρια κουζίνας, το ρόπαλο χαρακτηρίστηκε πόδι από σπασμένο τραπέζι, ενώ για τα σπρέι ανέφεραν ότι δεν ήταν χημικών ουσιών αλλά σπρέι πιπεριού.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αθώωσε τον 50χρονο από το Ουζμπεκιστάν και τον 35χρονο Λαρισαίο. Εκρινε όμως ενόχους τους δύο Βολιώτες και τον 47χρονο Λαρισαίο. Στον 38χρονο από τη Ν. Ιωνία και τον 47χρονο από τη Λάρισα επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα άσκησης έφεσης και στον 39χρονο Βολιώτη επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, χρηματική ποινή 600 ευρώ και δυνατότητα άσκησης έφεσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου