ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Εγγύηση 10.000€ καλείται να καταβάλει ο ναρκέμπορος

βόλος-εγγύηση-10-000e-καλείται-να-καταβάλει-549779

Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

Χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο 30χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του δράστη ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και χθες απολογήθηκε στον ανακριτή.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, σε διαφορετικές περιοχές. Την τελευταία φορά, είχε συλληφθεί στη Σκιάθο, επίσης για υπόθεση ναρκωτικών.

Το τελευταίο διάστημα, ο 30χρονος βρισκόταν στον Βόλο, όπου φέρεται να συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του, προμηθεύοντας «πιάτσες» με κοκαΐνη και χασίς.

Τον 30χρονο παρακολουθούσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. Την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, τον εντόπισαν να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που έκαναν βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1,88 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά τη σύλληψη ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους 94,86 γραμμαρίων, έξι νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους 36,96 γραμμαρίων, μία ζυγαριά, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ. Κατασχέθηκε ακόμη και η μοτοσικλέτα.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μικροποσότητες που είχε για δική του χρήση. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου