ΤΟΠΙΚΑ

Λεφτά στο λεπτό… έχασε χρυσοχόος του Βόλου

λεφτά-στο-λεπτό-έχασε-χρυσοχόος-του-551478

Αντί να πληρωθεί για κόσμημα αξίας 200 ευρώ, επιτήδειοι του αφαίρεσαν ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό

Λεφτά στο λεπτό… έχασε χρυσοχόος στον Βόλο, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης από επιτήδειους, οι οποίοι εμφανίστηκαν σαν πελάτες. Ο επαγγελματίας όχι μόνο δεν πληρώθηκε για κόσμημα αξίας 200 ευρώ, για το οποίο επέδειξαν αγοραστικό ενδιαφέρον επιτήδειοι, αλλά επιπλέον έχασε χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό, όταν έπεσε θύμα απάτης.

Ο χρυσοχόος προχώρησε σε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Εισαγγελία Βόλου. Οπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες τον επαγγελματία είχαν προσεγγίσει δήθεν πελάτες που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για συγκεκριμένο κόσμημα αξίας 200 ευρώ.

Ενημέρωσαν τον χρυσοχόο ότι θα τον πλήρωναν μέσω της τραπεζικής υπηρεσίας λεφτά στο λεπτό και εκείνος δέχθηκε. Ο επαγγελματίας ακολούθησε τις οδηγίες τους, μετέβη σε ΑΤΜ και προχώρησε στις εντολές που του έδιναν οι επιτήδειοι.

Την ίδια ώρα που εκείνος βρισκόταν στο ΑΤΜ, αντί να πάρει χρήματα, κατέθετε, επιτήδειος δράστης βρισκόταν σε άλλο ΑΤΜ και φρόντιζε να κάνει άμεση ανάληψη των χρημάτων. Ο επαγγελματίας πριν καταλάβει τι είχε γίνει, είχε χάσει από τον λογαριασμό του το ποσό των 200 ευρώ και κάθε… τηλεφωνική επαφή με τον δήθεν πελάτη του.

Οι αρχές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα ολοένα και πιο συχνά φαινόμενα απάτης επαγγελματιών με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Όπως αναφέρουν υπάρχει προβληματισμός, καθώς τα περιστατικά απάτης με πανομοιότυπο τρόπο είναι επαναλαμβανόμενα. Επιτήδειοι μπερδεύουν τα θύματά τους και αποσπούν χρηματικά ποσά.

Είναι μάλιστα δύσκολο να εντοπιστούν, παρόλο που οι συναλλαγές γίνονται σε ΑΤΜ τραπεζών, όπου υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας. Κι αυτό γιατί, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι γυαλιά και ένα καπέλο, που δεν κινούν υποψίες, προσφέρουν πλήρη κάλυψη των χαρακτηριστικών επιτηδείων που δρουν ανενόχλητοι, αποσπώντας χρηματικά ποσά από θύματά τους.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου