ΤΟΠΙΚΑ

«Στέλνουν τον κόσμο στα κορονοπάρτι»

στέλνουν-τον-κόσμο-στα-κορονοπάρτι-562167

Στον αέρα πληττόμενα καταστήματα και επαγγελματίες, που πιέζουν για επαναφορά της μουσικής και επέκταση του ωραρίου πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

«Με τις αποφάσεις που λαμβάνουν είναι σαν να στέλνουν τον κόσμο στα κορονοπάρτι», ξεσπά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων, Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου για την παράταση στο σιωπητήριο, που έχει επιβληθεί στον χώρο, με την απαγόρευση της μουσικής.

«Είχαμε διαβεβαιώσεις από την περασμένη εβδομάδα ότι θα άνοιγε η μουσική και θα παρατεινόταν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων πέρα από τις 12:30 τα μεσάνυχτα», ανέφερε ο κ. Στεφάνου επικαλούμενος επικοινωνία του κλάδου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνη Γεωργιάδη. Ωστόσο οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά αποτέλεσαν ψυχρολουσία για επιχειρήσεις εστίασης και επαγγελματίες της μουσικής. «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά», σχολίασε ο κ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής, όχι μόνο δεν έχει κανένα όφελος, αλλά επιπλέον θίγει βάναυσα επαγγελματίες του χώρου και επιχειρήσεις.

«Η πλειονότητα των dj’s και των μουσικών που συμμετέχουν σε σχήματα είναι άνεργοι από πέρυσι το καλοκαίρι. Από τις αρχές Μαΐου θα έπρεπε να έχουν κλείσει δουλειές κι ακόμη δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν το μεροκάματο και πού. Βρίσκονται στον αέρα, χωρίς κανένα μέτρο στήριξης, όσο η μουσική παραμένει στο mute» σημειώνει ο πρόεδρος της εστίασης στη Μαγνησία.

Θιγόμενες όμως είναι και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν. «Οσο η μουσική παραμένει κλειστή χάνουν μέρος από τον τζίρο που θα μπορέσουν να έχουν. Η μουσική δίνει χρώμα και προδιαθέτει να καθίσει ο πελάτης να απολαύσει το ποτό του. Αυτή τη στιγμή επιχειρήσεις που λειτουργούν είναι πληττόμενες από τα μέτρα και θιγόμενες από τη μη χρήση μουσικής», τόνισε ο ίδιος.

Οπως εξηγεί, όσο το ωράριο παραμένει το ίδιο και η μουσική απαγορεύεται, τόσο ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τα κορονοπάρτι. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Η επέκταση του ωραρίου και η χρήση της μουσικής μπορεί να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τα κορονοπάρτι. Σημειωτέον ότι ο τουρισμός έχει ανοίξει και είναι σαν να λέμε στους τουρίστες, ότι μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα θα πάνε στο ξενοδοχείο να κοιμηθούν ή αλλιώς ας βρουν πάρκο και παραλία όπου γίνονται κορονοπάρτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κλάδος πιέζει για επέκταση του ωραρίου και άνοιγμα της μουσικής πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι τεράστιο και πρέπει να λυθεί άμεσα», καταλήγει ο κ. Στεφάνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου