ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετώδεις ρυθμοί για ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών στη Μαγνησία

πυρετώδεις-ρυθμοί-για-ομαλή-διεξαγωγ-565927

Σε ποια σχολεία θα δώσουν εξετάσεις υποψήφιοι Λυκείων, που δεν θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα

Εντός του τρέχοντος Σαββατοκύριακου αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύσταση των λυκειακών επιτροπών, που θα έχουν την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων στα 25 εξεταστικά κέντρα, που θα λειτουργούν στον νομό.

Οι ρυθμοί σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πυρετώδεις για την οργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν την επόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Αμέσως μετά τον ορισμό των λυκειακών επιτροπών, θα αναδειχθούν και οι επιτηρητές στις αίθουσες εξέτασης. Σε 25 συνολικά εξεταστικά κέντρα θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, ορισμένα εκ των οποίων θα φιλοξενήσουν υποψηφίους και από άλλα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα στο 2ο ΓΕΛ Βόλου εκτός από τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, εξετάσεις θα δώσουν και οι υποψήφιοι από το Εσπερινό ΓΕΛ. Στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα εξεταστούν επίσης οι υποψήφιοι του Ιδιωτικού Σχολείου «Προμηθέας», στο Λύκειο Αργαλαστής θα φιλοξενηθούν και οι υποψήφιοι των λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Τρικερίου, στο Γενικό Λύκειο Βελεστίνου θα φιλοξενηθούν και οι υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου Καναλίων και στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου θα δώσουν εξετάσεις και οι υποψήφιοι από τις λυκειακές τάξεις της Γλώσσας.

Ως αυτόνομα εξεταστικά κέντρα (θα φιλοξενήσουν μόνο τους δικούς τους μαθητές) θα λειτουργήσουν τα Γενικά Λύκεια 1ο, 3ο ,4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο Βόλου, 1ο Ν. Ιωνίας, Μουσικό Σχολείο και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου.

Αντίστοιχα στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας εκτός από τους υποψηφίους του σχολείου, στον ίδιο χώρο θα δώσουν εξετάσεις και οι υποψήφιοι από το 2ο Εσπερινό Βόλου, το 4ο Εσπερινό Ν. Ιωνίας και από τα ΕΠΑΛ Αγριάς, Σκοπέλου και από το ΕΝΕΓΥΛ. Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν επίσης εξετάσεις και οι υποψήφιοι από το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, ενώ στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου θα δώσουν εξετάσεις και οι υποψήφιοι του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Στη μάχη των πανελλαδικών θα ριχθούν 1.215 τελειόφοιτοι των γενικών λυκείων της Μαγνησίας και 228 απόφοιτοι προηγούμενων ετών και επιπλέον 397 τελειόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων και 104 απόφοιτοι των προηγούμενων ετών.

Σημειώνεται ότι η αυλαία των πανελλαδικών θα ανοίξει για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου