ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάσεις στις ξένες γλώσσες για 171 υποψηφίους στη Μαγνησία

εξετάσεις-στις-ξένες-γλώσσες-για-171-υπο-565940

Αναβλήθηκαν δύο φορές, τον Μάιο και τον Νοέμβριο 2020, εξαιτίας της πανδημίας

Εξετάσεις στις ξένες γλώσσες μετά από έναν και πλέον χρόνο θα μπορέσουν να δώσουν υποψήφιοι της Μαγνησίας, που ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων τους και βρίσκονται στο στάδιο της απόκτησης πτυχίου. Τόσο οι εξετάσεις του Μαΐου 2020, όσο και οι αντίστοιχες του περασμένου Νοεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο Μαγνησίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι εξετάσεις θα γίνουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 6 Ιουνίου, στο 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το οποίο έχει οριστεί ως εξεταστικό κέντρο για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, πρόεδρος του οποίου είναι η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή, θα γίνουν τόσο οι γραπτές εξετάσεις, όσο και το listening αλλά και οι προφορικές (συνεντεύξεις).

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συνολικά 171 είναι οι υποψήφιοι του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Από το σύνολο όμως των υποψηφίων οι 154 θα δώσουν εξετάσεις στον Βόλο και οι υπόλοιποι σε άλλες πόλεις, ανάλογα με την ξένη γλώσσα στην οποία εξετάζονται και το επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στον Βόλο φιλοξενούνται εξετάσεις για τα επίπεδα Α και Β στις ξένες γλώσσες αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Φέτος οι υποψήφιοι της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας είναι περιορισμένοι, καθώς αρκετοί επέλεξαν να δώσουν εξετάσεις που διοργάνωσαν ιδιωτικοί φορείς το περασμένο φθινόπωρο για να μην χάσουν χρόνο, περιμένοντας τις τρέχουσες εξετάσεις που είχαν ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για υποψηφίους κάθε ηλικίας, από παιδιά έως και ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των μαθημάτων τους και δίνουν εξετάσεις για πτυχίο.

Οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 8 σήμερα το πρωί όπως και αύριο Κυριακή και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η προσέλευση των υποψηφίων θα γίνεται με επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test και για τις δύο ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου