ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασε 1.184 κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία Βόλου τον Μάιο

μοίρασε-1-184-κλήσεις-η-δημοτική-αστυνομί-566327

Συνολικά 1.184 κλήσεις για παράνομη στάθμευση αλλά και για παραβίαση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία Βόλου σε παραβάτες οδηγούς τον μήνα Μάιο.

Από το σύνολο των κλήσεων που κόπηκαν οι 576 αφορούσαν στο Σ.Ε.Σ. και οι 608 σε παραβίαση του Κ.Ο.Κ. ωστόσο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλείται από τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους, δεν βελτιώνεται.

Καθημερινά στην οδό Ιωλκού, κάτω από το ύψος των Δικαστηρίων, υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, που εμποδίζουν την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η οδός λειτουργεί με μόλις ένα ρεύμα κυκλοφορίας και με τους διερχόμενους οδηγούς να επιδίδονται σε σλάλομ για να μπορέσουν να κινηθούν. Μεγάλο πρόβλημα με παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα διαπιστώνεται επίσης τόσο στην Ιάσονος όσο και στη Δημητριάδος και πολλές φορές ασυνείδητοι οδηγοί κλείνουν ακόμη και τους λεωφορειόδρομους, με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στη Δημητριάδος μετά την Ιωλκού.

Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας περνούν με αναμμένους φάρους και κορνάρουν για την απομάκρυνση των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων, οι οδηγοί ωστόσο συμμορφώνονται μόνο όταν εμφανίζονται τα μπλοκ για τη βεβαίωση κλήσεων.

40 αυτοψίες και 8 κατασχέσεις

Εκτός από τον έλεγχο της στάθμευσης, η Δημοτική Υπηρεσία προχώρησε σε συνολικά 40 αυτοψίες στην πόλη, κυρίως σε περίπτερα και καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε και οι οποίες ήταν έντονες το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, η υπηρεσία έγινε αποδέκτης καθημερινών καταγγελιών επαγγελματιών σε βάρος συναδέλφων τους, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να προβαίνουν σε αυτοψίες, να προχωρούν σε συστάσεις και επανελέγχους για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης απέναντι στους κανόνες λειτουργίας.

Το παρών δόθηκε και στις λαϊκές αγορές Βόλου για την απομάκρυνση παρανόμων μικροπωλητών μετά από καταγγελίες νόμιμων πωλητών. Συνολικά η υπηρεσία προχώρησε σε κατασχέσεις προϊόντων σε οκτώ περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκαν παράνομοι να πωλούν χωρίς άδειες προϊόντα πάνω σε καροτσάκια ή και στήνοντας πάγκους στα κενά που υπάρχουν με στόχο τη διασφάλιση απόστασης που επιβάλλεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου