ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες θύματα της πανδημίας –Αυξάνονται οι άποροι

βολιώτες-θύματα-της-πανδημίας-αυξάν-566473

Αλλάζει το «προφίλ» των ωφελούμενων του προγράμματος έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του COVID -19 – Επιπλέον 31 άτομα για πρώτη φορά στο κατώφλι της δομής

Επιπλέον 31 Βολιώτες βρέθηκαν πρόσφατα στην «αγκαλιά» του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν μέσα από τα ράφια της δομής, βασικές τους ανάγκες. Πρόκειται για οικογένειες και μονοπρόσωπα νοικοκυριά χωρίς «μητρώο» στις κοινωνικές υπηρεσίες, που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη θέση να ζητήσουν βοήθεια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές ανάγκες.

Το προφίλ των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλάζει μετά από έναν χρόνο πανδημίας. Στο κατώφλι της δομής προσέρχονται ολοένα και περισσότεροι Βολιώτες- θύματα της πανδημίας του κορονοϊού, που έμειναν χωρίς δουλειά, με τις υποχρεώσεις να «τρέχουν».

Βολιώτες με… λευκό «κοινωνικό μητρώο» έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τον περασμένο χειμώνα εν μέσω του δεύτερου lockdown. Εκτοτε ολοένα και περισσότεροι «άγνωστοι» έως χθες στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αιτούνται βοήθειας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου, Θέμη Τζούνη, πρόσφατα συνεδρίασε εκ νέου η τριμελής επιτροπή που εξετάζει τις αιτήσεις και αποφασίζει για την ένταξη νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζούνης, εγκρίθηκε η ένταξη 31 νέων ατόμων, εκ των οποίων οι 15 ενήλικες και τα 16 παιδιά. Πρόκειται για εννέα πολυμελείς οικογένειες με ανήλικα παιδιά και 4 μονοπρόσωπα νοικοκυριά, είτε άνεργοι είτε συνταξιούχοι με πολύ χαμηλή σύνταξη που δεν έχουν από πουθενά αλλού στήριξη.

Σήμερα, από τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξυπηρετούνται καθημερινά 453 άτομα, εκ των οποίων 304 ενήλικες και 149 παιδιά, οι οποίοι γεμίζουν το καλάθι τους με τρόφιμα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής μία φορά τον μήνα. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη δίνεται δωρεάν ψωμί προς τους δικαιούχους, ενώ με ραντεβού λειτουργεί και το τμήμα των ρούχων για την κάλυψη αναγκών σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ισχύει για έναν χρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Τζούνη «είναι σημαντική η βοήθεια όλων για να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κι εμείς βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει αξία και αντίκρισμα για τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου