ΤΟΠΙΚΑ

«Εχουμε και εμείς εξωτερικό χώρο για να λειτουργούμε»

εχουμε-και-εμείς-εξωτερικό-χώρο-για-ν-567215

Πιέζουν τα ΚΑΠΗ να ανοίξουν τις πύλες τους για τα γεροντάκια – Συνάντηση χθες προέδρων και αντιδημάρχου Βόλου Θέμη Τζούνη

«Εχουμε κι εμείς εξωτερικό χώρο, όπου θα μπορούμε να βάλουμε τραπεζάκια και καρέκλες και τηρώντας τα μέτρα απόστασης και υγιεινής να λειτουργούμε όπως τα καταστήματα εστίασης», πιέζουν οι πρόεδροι των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου για την επαναλειτουργία των χώρων που παραμένουν κλειστοί από τις 13 Μαρτίου 2020 χωρίς να έχουν ανοίξει ούτε μία ημέρα.

Χθες, οι πρόεδροι των ΚΑΠΗ Αγριάς και Ν. Δημητριάδας, Δημήτρης Μυλωνάς και Βαγγέλης Παπαϊωάννου είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου Θέμη Τζούνη για να του μεταφέρουν ως εκπρόσωποι όλων των ΚΑΠΗ το καθολικό αίτημα επαναλειτουργίας των χώρων.

Όπως υποστηρίζουν τα ΚΑΠΗ μπορούν να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους, όπως τα καταστήματα εστίασης και τα γεροντάκια να επιστρέψουν στο στέκι τους. Σήμερα, βρίσκονται με έναν καφέ στο χέρι, στα παγκάκια σε πάρκα και πλατείες.

«Είναι παράλογο στην Αγριά το ΚΑΠΗ να είναι κλειστό και ακριβώς δίπλα το καφενείο να λειτουργεί κανονικά. Θα μπορούσαμε κι εμείς να βάλουμε τραπεζάκια σε εξωτερικό χώρο, υπάρχει η δυνατότητα και να λειτουργούμε», ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε επίσης και το ζήτημα της λήξης της σύμβασης των γιατρών που συνταγογραφούν φάρμακα στα ΚΑΠΗ, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι να καλούνται να απευθυνθούν στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου, στον Θεόφιλο για να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακά τους.

«Μας ενημέρωσαν ότι έως τέλος Ιουνίου, το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, το πρόβλημα θα έχει λυθεί, ενώ αποσπάσαμε τη δέσμευση ότι θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες που χρειάζονται στα ΚΑΠΗ», σημείωσε ο κ. Μυλωνάς.

Οι χώροι για τους ηλικιωμένους δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν πριν τα τέλη Απριλίου και σε αυτό το πλαίσιο οι πρόεδροι των ΚΑΠΗ ετοιμάζονται να απευθύνουν επιστολή διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου