ΤΟΠΙΚΑ

«Πρεμιέρα» κολυμβητικής περιόδου στις ακτές του Δήμου Βόλου

πρεμιέρα-κολυμβητικής-περιόδου-στ-568934

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των sea track σε τέσσερις παραλίες, ενώ ολοκληρώνεται και η τοποθέτηση ομπρελών

Με 12 γαλάζιες σημαίες για την καθαρότητα των νερών, ναυαγοσώστες σε δέκα ακτές, συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα σε τέσσερις παραλίες άνοιξε προχθές η κολυμβητική περίοδος στον Δήμο Βόλου.

Ακόμη και χθες συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονταν πυρετωδώς για την καθαριότητα και εξοπλισμό των ακτών της περιοχής, προκειμένου οι λουόμενοι να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βόλου, Τάσο Μπατζιάκα, αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση ομπρελών στις ακτές του Δήμου Βόλου. Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση ομπρελών έως τον Σωρό και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί και μέχρι την παραλία της Ν. Αγχιάλου.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της κολυμβητικής περιόδου, στους πύργους τους βρέθηκαν οι ναυαγοσώστες και οι υπεύθυνοι ακτών για την πρόληψη θαλάσσιων ατυχημάτων και την παροχή βοήθειας σε λουόμενους. Μάλιστα από φέτος σε κάθε ναυαγοσωστικό πύργο υπάρχει ενισχυμένος εξοπλισμός. Σημειώνεται ότι ναυαγοσώστες έχουν εγκατασταθεί στις παραλίες Ν. Αγχιάλου, Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Αλυκών (σε δύο σημεία), Αναύρου και στο Καρνάγιο και υπεύθυνοι ακτής υπάρχουν στις παραλίες Πλατανίδια, Σουτραλί, Πλάκες, Σωρό και Κριθαριά.

Επίσης σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται και τα τέσσερα sea track μέσω των οποίων εξασφαλίζεται αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στη θάλασσα. Ως πλήρως προσβάσιμες και για άτομα με αναπηρίες λειτουργούν τέσσερις παραλίες, του Αναύρου, στο Καρνάγιο, στις Αλυκές και στη Ν. Αγχίαλο. Υπάρχουν διάδρομοι για αμαξίδια, ειδικά αμαξίδια για την είσοδο στη θάλασσα, σήμανση, ομπρέλες και WC για άτομα με αναπηρίες.

Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Μπατζιάκα είναι η προμήθεια χημικών τουαλετών που θα τοποθετηθούν στις παραλίες. Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ανακηρύχθηκε η Ενωση Εταιρειών GEON Περιβαλλοντική ΜΟΝ ΕΠΕ – «Παληκαράς Βασίλειος» ως οριστική ανάδοχος του συνοπτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση – Λειτουργιά κινητών χημικών τουαλετών χωρίς αποχέτευση για τις ανάγκες των λαϊκών αγορών διάρκειας ενός (1) έτους από τη σύμβαση και του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες από 1-6-2021 έως 30-9-2021» συνολικής αξίας με ΦΠΑ 59.449,32€.

«Η κολυμβητική περίοδος άνοιξε με 12 γαλάζιες σημαίες στις ακτές μας που διακρίνονται για την καθαρότητα των νερών τους, με ναυαγοσώστες και πλήρως προσβάσιμες, οι τέσσερις από αυτές σε όλους. Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής μας να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια με ασφάλεια και ξέγνοιαστα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, Τάσος Μπατζιάκας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου