ΤΟΠΙΚΑ

Συγκρατημένη η κίνηση την πρώτη ημέρα στα γυμναστήρια του Βόλου

συγκρατημένη-η-κίνηση-την-πρώτη-ημέρα-569714

Διερευνητική η πρώτη εβδομάδα για την ενεργοποίηση ομαδικών τμημάτων – Δεν αλλάζει η οικονομική πολιτική των γυμναστηρίων

Με αρνητικά αποτελέσματα self test και διπλή απλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας επέστρεψαν προχθές αθλούμενοι στα γυμναστήρια του Βόλου, που άνοιξαν τις πύλες τους μετά από σχεδόν επτά μήνες «καραντίνας».

«Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους ανοίξαμε, προβληματισμένοι αν θα ανταποκριθεί ο κόσμος στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Μαγνησίας, Αποστόλης Κοσμάς.

Από νωρίς το πρωί, τα τηλέφωνα «έσπασαν» στα γυμναστήρια με αθλούμενους να ρωτούν για τους όρους επαναλειτουργίας των χώρων. Ωστόσο η κίνηση στα γυμναστήρια ήταν συγκρατημένη. Ατομα μεγαλύτερης ηλικίας περιμένουν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν, ενώ άτομα νεαρότερης ηλικίας, ξεκίνησαν δειλά- δειλά να μπαίνουν σε προγράμματα προσαρμογής.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμά, η πρώτη εβδομάδα θα είναι διερευνητική. Οι αθλούμενοι μπορούν να προσέρχονται για ατομική άθληση με αρνητικό αποτέλεσμα self test και μάσκα την οποία θα μπορούν να βγάζουν μόνο κατά την αερόβια προπόνηση και υπό την προϋπόθεση της τήρησης τριών μέτρων απόστασης μεταξύ των αθλούμενων. Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να οργανωθούν και τα ομαδικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν με περιορισμένη συμμετοχή που θα δηλώνεται εκ των προτέρων.

«Πρέπει να δούμε το ενδιαφέρον που υπάρχει και στη συνέχεια να οργανώσουμε ανάλογα με τη συμμετοχή, διπλά και τριπλά τμήματα για να διασφαλίσουμε τις αποστάσεις», σχολίασε ο κ. Κοσμάς.

Κατά την είσοδό τους, συμπληρώνουν σε λίστα επισκεπτών τα στοιχεία τους, επιδεικνύουν το αρνητικό αποτέλεσμα του self test που θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και πριν τη χρήση όσο και μετά τη χρήση των οργάνων θα πρέπει να τα απολυμαίνουν με αντισηπτικά που διατίθενται στους χώρους.

Για να μην αλλάξει η διάταξη των οργάνων στις αίθουσες και ταυτόχρονα να εξασφαλίζονται οι αποστάσεις, όργανα έχουν «καταργηθεί» με κόκκινες απαγορευτικές κορδέλες.

Με απόφαση του τοπικού συλλόγου, δεν αλλάζει ούτε η οικονομική πολιτική. Τα προγράμματα που είχαν διακοπεί εξαιτίας του lockdown θα παραταθούν για τους παλιούς ασκούμενους, ωστόσο οι νέοι που θα θελήσουν να εγγραφτούν θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνο μεταξύ μηνιαίων και τριμηνιαίων συμβολαίων.

«Ανοίξαμε σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο, πιέζοντας την Κυβέρνηση, με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και να επιστρέψει στα γυμναστήρια», σημείωσε ο κ. Κοσμάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου