ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκε το «κλειδί» για το Μουσείο της Αργούς

βγήκε-το-κλειδί-για-το-μουσείο-της-αρ-569739

Τον δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τη δημοπράτηση του Μουσείου της Αργούς άνοιξε η δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης των όρων δόμησης του μουσείου.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, μόλις προ ημερών, στις 19 Μαΐου και αφορά στο Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου τροποποιείται το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και καθορίζονται οι χρήσεις, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης. Η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος θεωρείται το «κλειδί» που θα «ξεκλειδώσει» την κατασκευή του Μουσείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής που συστήθηκε για το Μουσείο της Αργούς, Αλέκο Βούλγαρη «με το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα καθορίζεται και ο χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του κοινού του μουσείο, του μουσείου, το ποσοστό κάλυψης, η εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια και το ύψος του κτιρίου του Μουσείου».

Οι όροι δόμησης είναι διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που ισχύουν στην περιοχή και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του έργου. Σύμφωνα με αυτούς, στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, ο συντελεστής δόμησης είναι 1,4 και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου ανέρχεται στα 12 μέτρα. Στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου, ο συντελεστής δόμησης είναι 1, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου στα 16 μέτρα.

Με βάση το προεδρικό διάταγμα, πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει την έκδοση της οικοδομικής άδειας, την οποία θα αναλάβει η διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου.

Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας, τα πάντα θα είναι έτοιμα, ώστε μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση να γίνει η δημοπράτηση του έργου. «Η δουλειά της επιτροπής ήταν πολύ σημαντική, καθώς κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που είναι το «κλειδί» για το έργο», σημείωσε ο κ. Βούλγαρης.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή ανέλαβε καθήκοντα παρακολούθησης και ολοκλήρωσης του Μουσείου της Αργούς, από τον Μάρτιο του 2019 και έκτοτε έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 20 συνεδριάσεις για τη δρομολόγηση του σπουδαίου έργου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου