ΤΟΠΙΚΑ

Σχολική εκδρομή μετά από έναν χρόνο για μαθητές του Βόλου!

σχολική-εκδρομή-μετά-από-έναν-χρόνο-γι-569992

Στη σχολική μονάδα δεν έκλεισε ούτε ένα τμήμα λόγω κορονοϊού και χθες το… γιόρτασαν με τον πρώτο και τελευταίο περίπατο της δύσκολης χρονιάς

Τον πρώτο και τον τελευταίο σχολικό περίπατο μίας δύσκολης σχολικής χρονιάς πήγαν χθες μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Ηταν η πρώτη σχολική εκδρομή που έγινε μετά από έναν και πλέον χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Απόστολο Ζαχαρό, από το ξέσπασμα της πανδημίας έως και χθες στο σχολείο δεν είχε καταγραφτεί κρούσμα κορονοϊού. Ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών που είχαν αδέρφια σε άλλα σχολεία και τα οποία είχαν νοσήσει από κορονοϊό είχαν φροντίσει να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι προληπτικά και στο σχολείο δεν χρειάστηκε να κλείσει ούτε μία φορά, ούτε ένα τμήμα.

Το σύνολο των τμημάτων λειτούργησε χωρίς διακοπή για όσο διάστημα οι σχολικές μονάδες λειτούργησαν δια ζώσης και όπως παρατηρεί ο κ. Ζαχαρός, η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής ήταν υποδειγματική από τους μαθητές. Το… «άτρωτο» στον κορονοϊό σχολείο δεν έκανε ούτε μία ημέρα επιπλέον τηλεκπαίδευση, πέραν της περιόδου που το σύνολο των σχολείων είχαν κλείσει, τόσο κατά το πρώτο, όσο και κατά το δεύτερο lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη και τελευταία για αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη σχολική χρονιά σχολική εκδρομή ως επιβράβευση για τους μαθητές μας που τήρησαν υποδειγματικά όλα τα μέτρα και είχαμε άψογη συνεννόηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», σημείωσε ο κ. Ζαχαρός.

Ακόμη όμως και η εκδρομή που θύμισε… επιστροφή στην κανονικότητα για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου, έγινε και πάλι με όλα τα μέρα προστασίας.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ, ένα ανά τάξη. Κάθε τάξη είχε διαφορετική ώρα αναχώρησης, διαφορετικό προορισμό και διαφορετική ώρα επιστροφής. Οι μαθητές της α’ τάξης επισκέφθηκαν την πλατεία Αγίου Νικολάου, οι μαθητές της β’ τάξης πήγαν εκδρομή στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και οι μαθητές της γ’ τάξης επισκέφθηκαν την παραλία της πόλης, στο ύψος της Αργούς.

Η πρώτη εκδρομή έγινε με τη χρήση μάσκας τόσο από τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο αποτέλεσε ένα ευχάριστο διάλειμμα μετά από ένα και πλέον χρόνο.

«Εχουμε ακόμη οκτώ ημέρες μπροστά μας μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους. Δεν χαλαρώνουμε, αποφασίσαμε όμως να επιβραβεύσουμε τους μαθητές μας με αυτή την εκδρομή», ανέφερε ο κ. Ζαχαρός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου