ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβα πανελλαδικών χθες στα ΓΕΛ στη Μαγνησία

πρόβα-πανελλαδικών-χθες-στα-γελ-στη-μα-575237

Πρόβα πανελλαδικών χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στα Γενικά Λύκεια του νομού. Σε απευθείας σύνδεση με το Υπουργείο Παιδείας δοκιμάστηκε το νέο σύστημα αναμετάδοσης των θεμάτων των πανελλαδικών, χωρίς ωστόσο να λείψουν τα απρόοπτα με το δίκτυο τοπικό που «κρέμασε» δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε με e-mail την Πέμπτη το βράδυ για τη χθεσινή πρόβα στο σύστημα ΣΑΜ (Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης) που αντικαθιστά το VBI και χθες διεύθυνση και Γενικά Λύκεια, βρέθηκαν μπροστά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το πρώτο… τεστ. Το νέο σύστημα χαρακτηρίζεται πιο ασφαλές. Το σήμα του δικτύου που αρχικά ήταν χαμηλό, στη συνέχεια αποκαταστάθηκε και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Πρόβες θα γίνονται σχεδόν καθημερινά και εναλλάξ για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις για την οργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας έχει στη διάθεσή της τις εγκριτικές αποφάσεις για τη λειτουργία των 22 εξεταστικών κέντρων για τα ΓΕΛ και των τριών για τα ΕΠΑΛ που είχε προτείνει με βάση τον αριθμό των υποψηφίων και την απόσταση του 1,5 μέτρου που θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους.

Στον νομό, θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Μουσικό Σχολείο και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου, ενώ για τα ΕΠΑΛ εγκρίθηκε η λειτουργία ως εξεταστικών του 3ου Βόλου και των 1ου και 2ου Ν. Ιωνίας.

Στη μάχη των πανελλαδικών θα λάβουν μέρος συνολικά 1.944 υποψήφιοι των πανελλαδικών εκ των οποίων 1.215 τελειόφοιτοι των γενικών λυκείων της Μαγνησίας και 228 απόφοιτοι προηγούμενων ετών και επιπλέον 397 τελειόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων και 104 απόφοιτοι των προηγούμενων ετών.

Γραμμές υποστήριξης υποψηφίων

Ηδη από προχθές, τόσο στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας όσο και στο ΚΕΣΥ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) έχουν ενεργοποιηθεί γραμμές για την υποστήριξη των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και των οικογενειών τους.

Προς το παρόν, κλήσεις γονέων υποψηφίων υπάρχουν μόνο σε επίπεδο Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, απ’ όπου ζητούν πληροφορίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στο ΚΕΣΥ «κινητικότητα» αναμένεται λίγο πριν τις εξετάσεις. Πάντως όπως σχολίασε η ψυχολόγος του ΚΕΣΥ, Βικτώρια Βερένη, η φετινή χρονιά είναι πολύ διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, καθώς τα σχολεία παρέμειναν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλειστά. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο έχουν επηρεαστεί οι φετινοί υποψήφιοι, οι οποίοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το άγχος των εξετάσεων, αλλά και τον φόβο για τον ιό.

Σύμφωνα με την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στις ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης μπορούν να εξυπηρετούνται υποψήφιοι που αναζητούν πληροφορίες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως π.χ. σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε Δημόσιο ΙΕΚ, την εξεταστέα ύλη κ.ά., αλλά και για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, καθώς και για την ενίσχυση των οικογενειών των υποψηφίων στον υποστηρικτικό τους ρόλο κατά το διάστημα αυτό.

Στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2421 0 29736 (ΓΕΛ) και 2421 0 52984 (ΕΠΑΛ) και λειτουργούν από τις 8π.μ. έως τις 4μ.μ. και στο ΚΕΣΥ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2421 0 20818 και λειτουργεί από τις 8π.μ. έως τις 8μ.μ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου