ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία στους Αφέτες για κρούσμα κορονοϊού

ανησυχία-στους-αφέτες-για-κρούσμα-κορ-579474

Ηρθε σε επαφή με εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» – Ιχνηλάτηση επαφών και τεστ ζητούν κάτοικοι

Ανησυχία έχει προκληθεί στους Αφέτες από κρούσμα σε κάτοικο της περιοχής ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν επισκεφθεί κατ’ οίκον κι άλλους δημότες στην ευρύτερη περιοχή.

Κάτοικοι των Αφετών δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τυχόν διασπορά του κορονοϊού. Όπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προ ημερών εγκαταστάθηκε στο σπίτι του στο χωριό κάτοικος, που φέρεται να έχει νοσήσει από κορονοϊό. Ο ίδιος ενδεχομένως να μην γνώριζε ότι νοσεί από κορονοϊό και κάλεσε για θέμα υγείας, βοήθεια. Εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέφθηκαν κατ’ οίκον τον δημότη που χρειαζόταν βοήθεια, με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Κάτοικοι αγωνιούν γιατί στη συνέχεια και μέχρι να γίνει γνωστό ότι ο συγκεκριμένος κάτοικος νοσεί από κορονοϊό, στελέχη «Βοήθεια στο Σπίτι» συνέχισαν τις κατ’ οίκον επισκέψεις για παροχή βοήθειας σε δημότες που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα, χωρίς να αποκλείεται να έχουν μεταδώσει –άθελά τους- τον κορονοϊό.

Τις τελευταίες ημέρες το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που εξυπηρετεί τα χωριά Αφέτες, Αφησσο, Νεοχώρι, Συκή και Καλαμάκι δεν λειτουργεί, καθώς και οι τρεις εργαζόμενες έχουν μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικό «και οι τρεις εργαζόμενες έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού». «Εχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση και έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών. Θα μπορούσα να δώσω εντολή για άρση της καραντίνας, ωστόσο δεν το κάνω καθαρά για προληπτικούς λόγους. Θα περιμένουμε έως την Πέμπτη (σ.σ. αύριο) για τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ στα οποία υποβλήθηκαν», ανέφερε ο κ. Μιτζικός.

Ο ίδιος, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν διασπορά του κορονοϊού, είναι σε επαφή με στελέχη του ΕΟΔΥ για τη διοργάνωση μαζικών rapid test δωρεάν για τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα και να απομονωθούν. «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ», σημείωσε ο κ. Μιτζικός. Μάλιστα για την εξυπηρέτηση των δημοτών που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι ανάγκες καλύπτονται εκ περιτροπής από στελέχη του προγράμματος από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου