ΤΟΠΙΚΑ

Οδύσσεια» στο Πήλιο για το εμβόλιο του COVID – 19

οδύσσεια-στο-πήλιο-για-το-εμβόλιο-του-c-579830

Τρεις ώρες περιπλάνηση για Βολιώτη, που πήγαινε προς το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς να εμβολιαστεί, αλλά έπεσε πάνω σε οδοφράγματα εργοταξίου

Τη δική του… «Οδύσσεια» έζησε χθες το πρωί Βολιώτης, ο οποίος θα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Επεσε πάνω σε οδοφράγματα εργοταξίου εξαιτίας του οποίου έχει κλείσει ο δρόμος και περιπλανήθηκε τρεις ώρες στο Πήλιο, εγκαταλείποντας στο τέλος την προσπάθεια να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας και χάνοντας το ραντεβού για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του.

Και την πρώτη δόση του εμβολίου, ο Βολιώτης είχε κάνει στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Εκεί είχε βρει το πιο σύντομο ραντεβού όταν μπήκε στην πλατφόρμα για να κλείσει εμβόλιο για τον κορονοϊό. Κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Ζαγορά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Χθες, επρόκειτο να κάνει τη δεύτερη δόση. Το ραντεβού του ήταν στις 9:30 το πρωί και για να είναι «άνετος» στον δρόμο, ξεκίνησε από τον Βόλο πριν από τις οκτώ το πρωί.

Από τον δρόμο που κατεβαίνει από Χάνια έστριψε προς Ζαγορά. Και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κλειστό δρόμο. Από τα μέσα περίπου Μαΐου, ο δρόμος Καράβωμα –Ζαγορά είναι κλειστός λόγω εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω Χορευτού.

Ο Βολιώτης όμως δεν πρόσεξε στο Καράβωμα πινακίδα που προειδοποιεί ότι ο δρόμος είναι κλειστός και την πορεία του, διέκοψαν μηχανήματα του εργολάβου.

Αναζήτησε στο gps δεδομένα για το σημείο που βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, άφησε το αυτοκίνητο στην αρχή του εργοταξίου και επιχείρησε να διανύσει την απόσταση με τα πόδια. Στη διαδρομή βρήκε κάποιους εργάτες και όταν ζήτησε πληροφορίες του είπαν ότι έπρεπε να ακολουθήσει τη διαδρομή από Χορευτό, η οποία διαρκεί περίπου μισή ώρα παραπάνω από το απευθείας δρομολόγιο.

Στο μεσοδιάστημα η ώρα περνούσε και ο ίδιος δέχθηκε και τηλεφώνημα από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στελέχη του οποίου τον ρωτούσαν αν θα προσέλθει στο προκαθορισμένο ραντεβού.

Ο ίδιος όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό του εκνευρισμένος από την κατάσταση, αποφάσισε να μην… δοκιμάσει νέα περιπέτεια στον δρόμο μέσω Χορευτού και εκνευρισμένος πήρε τον δρόμο της επιστροφής για Βόλο.

«Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς είναι οδικώς αποκλεισμένο από την πλευρά της Ζαγοράς. Και κάποιος που δεν γνωρίζει την εναλλακτική διαδρομή δεν μπορεί να μεταβεί. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν υπάρχει ούτε καν μία πινακίδα που να υποδεικνύει τη διαδρομή για μία μονάδα υγείας στην περιοχή. Αν υπήρχε πινακίδα στο Καράβωμα ότι ο δρόμος είναι κλειστός, πραγματικά δεν το πρόσεξα. Σίγουρα όμως δεν υπήρχε ενημερωτική σήμανση για την εναλλακτική διαδρομή. Τον δρόμο και τις δημόσιες δομές δεν χρησιμοποιούν μόνο ντόπιοι αλλά και επισκέπτες. Και τουλάχιστον για το Κέντρο Υγείας θα έπρεπε να υπάρχει σήμανση πώς μεταβαίνουμε σε αυτό. Προσωπικά και έχασα τη μισή μου μέρα περιπλανώμενος στο Πήλιο και εμβόλιο δεν έκανα και το ραντεβού μου έχασα», ανέφερε φανερά εκνευρισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου