ΤΟΠΙΚΑ

«Αναγκαστική παραμονή» για εκπαιδευτικούς σε πειραματικά και πρότυπα σχολεία της Μαγνησίας

αναγκαστική-παραμονή-για-εκπαιδευ-580471

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή, από τη στιγμή που δεν έχουν βγει τα οργανικά κενά» υποστηρίζουν

Στα σχολεία τους, τα οποία από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργούν είτε ως πειραματικά είτε ως πρότυπα παραμένουν σύμφωνα με τις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί έως και χθες το μεσημέρι, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία.

Η συντριπτική πλειονότητα από το σύνολο των 60 εκπαιδευτικών, νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών, που «χάνουν» τις οργανικές τους θέσεις στα σχολεία που μετατρέπονται σε ολοήμερα και πειραματικά, είχαν προθεσμία έως και χθες να δηλώσουν αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν και θα αναζητήσουν αλλού εκπαιδευτική στέγη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και από τα σχολεία που υπήρξαν οξύτατες αντιδράσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς διαφωνούσαν στην αλλαγή της λειτουργίας τους, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, επιλέγει προσωρινά να παραμείνει στο νέου τύπου σχολείο, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται υπηρεσία με διετή θητεία και στη συνέχει αξιολόγηση. Δεν αποκλείεται όμως να αλλάξουν τη θέση τους, εφόσον ανακοινωθούν τα οργανικά κενά στα σχολεία.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είτε θα παραμείνουμε έστω και με διετή θητεία, είτε θα βρεθούμε στον αέρα. Δεν έχουμε ακόμη ανακοινωθεί οι κενές οργανικές θέσεις προκειμένου να μπορέσουμε να καταθέσουμε αιτήσεις για να τοποθετηθούμε. Αν δεν μείνουμε στο σχολείο, δεν θα έχουμε σχολείο για να υπηρετήσουμε», αναφέρουν εκπαιδευτικοί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Από το νέο σχολικό έτος ως πειραματικά θα λειτουργήσουν το Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, με ομόφωνες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ενώ στη δευτεροβάθμια ως πειραματικά θα λειτουργήσουν το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας και ως πρότυπα το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Οι καταστάσεις των εκπαιδευτικών που θα παραμείνουν στα σχολεία θα πρέπει να σταλούν στο περιφερειακό συμβούλιο των πειραματικών και ολοήμερων σχολικών μονάδων στη Λάρισα έως και σήμερα, Τρίτη.

Στη συνέχεια τα σχολεία θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς και μαθητές προσκαλώντας να καταθέσουν αιτήσεις ή να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την είσοδό τους στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία αντίστοιχα προκειμένου έως τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σημειώνεται ότι η επιλογή των μαθητών και οι εξετάσεις αφορούν μόνο στις πρώτες τάξεις (α’ δημοτικού, α’ γυμνασίου, α’ λυκείου) ενώ οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο τους.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να συγκροτηθεί το επιστημονικό συμβούλιο, το οποίο θα διαμορφώσει το πρόγραμμα των μαθημάτων, μέχρι τότε όμως, στο μεταβατικό αυτό στάδιο, την ευθύνη θα έχουν οι διευθυντές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου