ΤΟΠΙΚΑ

«Καρφώνουν» αλλήλους επαγγελματίες του Βόλου

καρφώνουν-αλλήλους-επαγγελματίες-586324

Επαγγελματίες στρέφονται εναντίον συναδέλφων τους, προκαλώντας ελέγχους – Μέχρι και απογευματινή βάρδια ενεργοποιήθηκε στην υπηρεσία

Ασταμάτητα χτυπά τις τελευταίες δύο εβδομάδες το τηλέφωνο στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου. Πολίτες στρέφονται εναντίον συμπολιτών τους με καταγγελίες παντός είδους, οι οποίες και μόνο για να ελεγχθούν έχουν προκαλέσει την ενεργοποίηση και απογευματινής βάρδιας στην υπηρεσία. Η πλειονότητα των καταγγελιών αφορά στον χώρο της εστίασης που επαναλειτούργησε μετά από έξι μήνες, την 1η Μαΐου, και πέρα από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, με τη λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων, με ωράριο έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα και χωρίς μουσική, βρίσκεται αντιμέτωπη και με ελεγκτικά όργανα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, οι καταγγελίες είναι καθημερινές και δεκάδες. Η υπηρεσία δεν έχει πλέον να αντιμετωπίσει μόνο διαμαρτυρόμενους δημότες για «το σκυλί του γείτονα που γαβγίζει» ή «στα σκουπίδια της γειτόνισσας» και «το παρκάρισμα μπροστά από χώρους στάθμευσης σε πιλοτές πολυκατοικιών».

Φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με άτυπο «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ιδίως τις τελευταίες δέκα ημέρες μεταξύ επαγγελματιών, συναδέλφων μεταξύ τους. Ιδιοκτήτες περιπτέρων φαίνεται να διαμαρτύρονται για συναδέλφους τους που «αντί για τέντες έχουν ομπρέλες, ενώ απαγορεύεται», αλλά και μεταξύ ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης που διαμαρτύρονται για συναδέλφους τους οι οποίοι «καταλαμβάνουν επιπλέον τετραγωνικά σε άλλους δρόμους για τραπεζοκαθίσματα», που «δεν φορούν μάσκες» ή «δεν φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ θαμώνων».

«Καθημερινά δεχόμαστε τουλάχιστον 40 τέτοιες καταγγελίες τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε. Μάλιστα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί και απογευματινή βάρδια για τον έλεγχο των καταγγελιών. Εμείς προβαίνουμε σε ελέγχους. Αν διαπιστώσουμε παραβάσεις, απευθύνουμε προς το παρόν συστάσεις. Καταγράφουμε την καταγγελία στο αρχείο μας μαζί με το αποτέλεσμα της έκθεσης ελέγχου και ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ότι σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρξουν κυρώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε την επιβολή κυρώσεων ιδίως σε επιχειρήσεις που δεν έχουν συμπληρώσει ούτε μήνα επαναλειτουργίας μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Θα πρέπει όμως όλοι να φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου