ΤΟΠΙΚΑ

Μονοψήφιος αριθμός μαθητών στις τάξεις της Γ’ Λυκείου στη Μαγνησία

μονοψήφιος-αριθμός-μαθητών-στις-τάξε-587549

Προβληματισμός για την «παράδοση» των απουσιών, που ενισχύεται και από τον φόβο του κορονοϊού – «Κλείδωσαν» τα εξεταστικά για τον νομό

Μονοψήφιος είναι πλέον ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες της γ’ τάξης των λυκείων και στη Μαγνησία. Με τη συμπλήρωση της πρώτης εβδομάδας διά ζώσης μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών επέστρεψαν στην… παράδοση της χρήσης των απουσιών που δικαιούνται προκειμένου να αφιερωθούν στη μελέτη. Όμως ένας ακόμη λόγος φαίνεται να κρατά τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών μακριά από το σχολείο. Είναι ο φόβος του κορονοϊού και η πιθανότητα να χάσουν τις εξετάσεις του Ιουνίου.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή του ποσοστού των απουσιών μαθητών από τις αίθουσες της γ’ λυκείου. «Υπάρχουν τμήματα από τα οποία απουσιάζει το 80% των μαθητών και άλλα που λειτουργούν με το 50% των μαθητών τους», αναφέρει ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Σταχτέας. «Μας προβληματίζει το φαινόμενο, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, και θα πρέπει να διορθωθεί», σχολίασε ο κ. Σταχτέας.

Οι υποψήφιοι δεν απουσιάζουν φέτος μόνο για να μελετήσουν. Η ανησυχία είναι διάχυτη και έως και χθες απαντήσεις δεν υπήρχαν για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος κορονοϊού σε υποψήφιο είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. «Τι θα γίνει αν επιβεβαιωθεί κρούσμα σε υποψήφιο; Θα αποκλειστούν και άλλοι μαθητές; Θα μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές; Ή θα αναγκαστούν να δώσουν τον Σεπτέμβριο;», μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα που δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια σε υποψηφίους, οι οποίοι προτιμούν την ασφάλεια του σπιτιού και την αποφυγή επαφών.

Η μεγάλη μάχη που ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, αφορά σε συνολικά 1.943 υποψήφιοι της Μαγνησίας, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Από τα γενικά λύκεια της Μαγνησίας στις πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 1.442 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 1.215 είναι τελειόφοιτοι και οι 227 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Συνολικά 501 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για την είσοδό τους στις πανελλαδικές εξετάσεις από τα ΕΠΑΛ, εκ των οποίων οι 397 είναι τελειόφοιτοι και οι 104 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

25 εξεταστικά κέντρα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ήδη στείλει στο Υπουργείο Παιδείας, την πρότασή της για τον αριθμό των εξεταστικών κέντρων που θα χρειαστεί για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Η απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στις αίθουσες εξετάσεων ορίστηκε στο 1,5 μέτρο και με βάση αυτή, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, προτείνει να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα, τα σχολεία που ενεργοποιήθηκαν και πέρυσι.

Συνολικά είχαν λειτουργήσει 25 εξεταστικά κέντρα τα: 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Μουσικό Σχολείο και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Με SMS οι βαθμολογίες

Φέτος, μετά τη λήξη των εξετάσεων και την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών δεν θα χρειαστεί να μπουν ούτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ούτε να σπεύσουν στα σχολεία τους για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μια από τις καινοτομίες που θα κάνουν φέτος «ποδαρικό» είναι η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών με SMS στους υποψηφίους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου