ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρότυπο το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

πρότυπο-το-επαλ-βελεστίνου-587564

Εντός των ημερών η επίσημη ανακοίνωση – «Δεν είμαστε αρνητικοί στο εγχείρημα» αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων

Το επαγγελματικό λύκειο Βελεστίνου φαίνεται να είναι αυτό που επιλέχθηκε για να λειτουργήσει ως πρότυπο από το νέο σχολικό έτος. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός των επόμενων ημερών και θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στις αρχές του μήνα, στον νομό βρέθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας, με επικεφαλής τον γ.γ. επαγγελματικής εκπαίδευσης, Γιώργο Βούτσινο, ο οποίος επισκέφθηκε επαγγελματικά λύκεια της περιοχής.

Συγκεκριμένα βρέθηκε στα ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Αγριάς, 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας και 3ο Βόλου. Είδε από κοντά τις κτιριακές υποδομές, τα εργαστήρια, ενημερώθηκε για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν, ενώ επισκέφθηκε και τα Εργαστηριακά Κέντρα που υποστηρίζουν τη λειτουργία των ΕΠΑΛ.

Η δημιουργία και πρότυπων ΕΠΑΛ ήταν απόφαση που λήφθηκε σε δεύτερο χρόνο, καθώς δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, ενώ δεν ζητήθηκε η γνώμη ούτε των συλλόγων διδασκόντων ούτε του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να έχει καταλήξει στην απόφαση λειτουργίας ως πρότυπου του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, σε επίπεδο Θεσσαλίας. Μάλιστα, το θέμα συζήτησε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Βελεστίνου και σύμφωνα με τον διευθυντή Βάιο Λιαπόπουλο αποφάνθηκε ότι «ο σύλλογος δεν είναι αρνητικός στο νέο εγχείρημα».

«Βεβαίως υπάρχουν επιφυλάξεις μέχρι να δούμε την υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίσει τα της λειτουργίας του σχολείου μας ως πρότυπου», σχολίασε ο κ. Λιαπόπουλος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου