ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές υδροδότησης σε 1.100 καταναλωτές

διακοπές-υδροδότησης-σε-1-100-καταναλωτέ-593692

Για οφειλές που αγγίζουν τις 350.000 ευρώ – Σχεδόν 80 διακοπές την ημέρα από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ

Σε διακοπές υδροδότησης σε 1.100 συνολικά καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τουλάχιστον δύο λογαριασμούς πάνω από 100 ευρώ και ανεξαρτήτως ποσού για τρεις λογαριασμούς και πάνω, προχωρούν από την περασμένη Τρίτη συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι διακοπές στην υδροδότηση γίνονται ως έσχατο μέτρο για την εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών καταναλωτών που δεν φροντίζουν για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Σημειώνεται ότι έχουν εξαιρεθεί καταναλωτές που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σε πρώτη φάση οι διακοπές αφορούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου, Αναύρου, Αργοναυτών και Κραυσίδωνα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν εγκατεστημένα συνολικά 24.129 υδρόμετρα, εκ των οποίων τα 16.889 είναι ενεργά. Από τα ενεργά, το 6,5%, δηλαδή 1.100 είναι προς διακοπή, καθώς καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει είτε δύο λογαριασμούς 100 ευρώ και άνω είτε πάνω από τρεις λογαριασμούς. Στον υπολογισμό του αριθμού των λογαριασμών, εξαιρείται ο τελευταίος, λόγω της καθυστέρησης επίδοσης από τα ΕΛ.ΤΑ. Το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ στις 350.000 ευρώ.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ έχουν απευθυνθεί «προσκλητήρια» από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε καταναλωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ωστόσο οι κακοπληρωτές φαίνεται να αυξάνονται και μαζί το «άνοιγμα» στα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης που λειτουργεί με ανταποδοτικό τρόπο.

Πάντως, η πρακτική της διακοπής της υδροδότησης φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Από την περασμένη Τρίτη και καθημερινά γίνονται περίπου 80 διακοπές ημερησίως. Αυτό σημαίνει ότι τις βρύσες τους είδαν να στερεύουν περί τα 320 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και ισάριθμοι σχεδόν είναι οι καταναλωτές που κινητοποιούνται και απευθύνονται στην επιχείρηση είτε αποπληρώνοντας το σύνολο της οφειλής τους είτε ρυθμίζοντας τα χρέη τους για το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουν ξαναγίνει επανασυνδέσεις μετά την οικονομική τακτοποίηση των οφειλών.

Μόλις ολοκληρωθεί η «επιχείρηση» στον συγκεκριμένο τομέα, θα ακολουθήσει και δεύτερο τμήμα του Βόλου που περικλείεται από τις οδούς Ρ. Φεραίου, Γιάννη Δήμου, Αναυρος, Κραυσίδωνας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου