ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε κρούσματα κορονοϊού στο Κοιμητήριο Βόλου

πέντε-κρούσματα-κορονοϊού-στο-κοιμητ-596069

Θα γίνονται μόνο ταφές, εκταφές και αφή καντηλιών – «Προλάβαμε τα χειρότερα» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Βόλου Χρήστος Στεφόπουλος

Κλειστές είναι τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Στο κεντρικό κοιμητήριο του «Κούκου» όπου στεγάζονται τα γραφεία της διεύθυνσης Κοιμητηρίων, οι μόνες υπηρεσίες που λειτουργούν είναι αυτές των ταφών, εκταφών και αφής καντηλιών με τους δημότες να εξυπηρετούνται σε εξωτερικό χώρο και το στρατηγείο να στήνεται φυλάκιο του Κοιμητηρίου. «Προλάβαμε τα χειρότερα» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων, Χρήστος Στεφόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό από το σύνολο των εννέα υπαλλήλων που υπηρετούν στο διοικητικό και οικονομικό τμήμα της διεύθυνσης Κοιμητηρίων, οι πέντε βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Υπάλληλος που παρουσίασε συμπτώματα υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετική. Μετά από αυτό, το σύνολο των υπαλλήλων υποβλήθηκε σε μοριακά τεστ και διαπιστώθηκε από οι πέντε ήταν θετικοί στον ιό.

Αμεσα ο κ. Στεφόπουλος ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του οποίου προχώρησε σε ιχνηλάτηση και έδωσε εντολή για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών. Αμεσα έγινε απολύμανση των χώρων και τα γραφεία έκλεισαν.

Τρεις υπάλληλοι που δεν είναι θετικοί στον ιό, μετέφεραν την υπηρεσία στον χώρο του φυλακίου στον Κούκο και εξυπηρετούν το κοινό με όλα τα μέτρα ασφαλείας, σε εξωτερικό χώρο, μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και συγκεκριμένα, ταφές, εκταφές και αφή καντηλιών. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις, ενώ οι πληρωμές, αν επείγουν, μπορούν να γίνουν μέσω του κεντρικού ταμείου του Δήμου Βόλου ή μέσω e-banking.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα. Οι υπάλληλοι που βρέθηκαν θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί. Στην υπηρεσία προσέρχεται καθημερινά πολύς κόσμος για να εξυπηρετηθεί και κυρίως πολίτες μεγάλης ηλικίας. Ευτυχώς το προλάβαμε. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η βασική λειτουργία του κοιμητηρίου έχει διασφαλιστεί. Δεν θα σταματήσουν οι ταφές. Το κοιμητήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Υπάρχει και plan B και plan C», ανέφερε ο κ. Στεφόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου