ΤΟΠΙΚΑ

«Σπάνε» τα τηλέφωνα στα γυμναστήρια

σπάνε-τα-τηλέφωνα-στα-γυμναστήρια-600270

«Σπάνε» τα τηλέφωνα καθημερινά πλέον στα γυμναστήρια του Βόλου. Ασκούμενοι τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτες και το μοναδικό ερώτημα που απευθύνουν είναι «πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια;». «Ο κόσμος αγωνιά και εμείς είμαστε ακόμη σε αναμονή, χωρίς να έχουμε καμία σαφή απάντηση να τους δώσουμε», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Μαγνησίας, Αποστόλης Κοσμάς.

Σήμερα, αναμένεται με βάση τις πληροφορίες που έχει ο κλάδος, να υπάρξουν ανακοινώσεις για την ημερομηνία και τον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων. «Δυστυχώς είμαστε αν όχι ο τελευταίος, από τους τελευταίους κλάδους που θα ανοίξουμε, όταν μας ανάψουν πράσινο φως», σχολιάζει ο κ. Κοσμάς.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά το πρώτο lockdown, τον Μάρτιο του 2020, τα γυμναστήρια ήταν ο τελευταίος κλάδος που επαναλειτούργησε, έχοντας χάσει την εαρινή σεζόν που είναι από τις πιο «δυνατές» για τον συγκεκριμένο κλάδο. Η σεζόν της άνοιξης χάθηκε και φέτος, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται κι ενώ έχει προηγηθεί η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που είμαστε κλειστοί, χωρίς καμία δυνατότητα έστω και μερικής λειτουργίας. Όμως ο κόσμος βρίσκει τρόπους και συνεχίζει να γυμνάζεται. Οι λοιμωξιολόγοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι μοναδικοί χώροι που μπορούν να ελεγχθούν πλήρως ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων είναι τα γυμναστήρια. Εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα, τα οποία δεν τηρούνται αυτή τη στιγμή σε χώρους που λειτουργούν παράνομα», σημειώνει ο κ. Κοσμάς.

Η πιθανότερη ημερομηνία επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων είναι από τις 17 Μαΐου. «Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως. Περιμένουμε τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων», αναφέρει ο κ. Κοσμάς.

Το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Γυμναστηριούχων Μαγνησίας, είχε προχωρήσει σε κινητοποίηση στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης με αίτημα το άμεσο άνοιγμα των γυμναστηρίων, που όπως τονίζει συνιστά ζήτημα δημόσιας υγείας ιδίως εν μέσω πανδημίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου