Ετσι τα τρένα περνούν και… προσπερνούν

ετσι-τα-τρένα-περνούν-και-προσπερνού-773457

Της Ελένης Χάνου

Μόλις την περασμένη Τετάρτη, γράφει το ρεπορτάζ, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έβγαινε… λευκός καπνός για τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Η πόλη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Βόλου, παρουσιαζόταν με ομόφωνη πρόταση για τη χωροθέτησή του στην έκταση της οδού Παρασκευοπούλου.

Ηταν η δεύτερη πρόταση, που κατέθεσε η πόλη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, από τη στιγμή που αποφάσισε να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει, ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό και επαρκές σε χώρους Δικαστικό Μέγαρο.

Μεσολάβησαν οι τρικλοποδιές, που είχε καταγγείλει ο ίδιος ο δήμαρχος και ναυάγησε η πρώτη λύση, η αναζήτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου της οδού Υδρας, που ακόμη φαίνεται να… αγνοείται και τελικώς υπήρξε απόφαση. Η πόλη θα πορευτεί με την πρόταση της οδού Παρασκευοπούλου, για την οποία εξ αρχής ήταν σε γνώση όλων, και του υπουργού, ότι απομένει να επιστρέψει στον Δήμο Βόλου, βάσει της διαλυτικής αίρεσης στο συμβόλαιο πώλησης του ακινήτου έναντι συμβολικού τιμήματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ομως φαίνεται ότι ο πόλεμος συνεχίζεται. Κάποιοι δεν θέλουν το Δικαστικό Μέγαρο για συγκεκριμένους λόγους και για κάθε εμπόδιο που ξεπερνιέται φροντίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο ένα άλλο.

Το τελευταίο που πρέπει να λυθεί είναι αυτό της επιστροφής της έκτασης στον Δήμο Βόλου, που χαρακτηρίζεται «τυπικό ζήτημα» και θα προχωρήσει παράλληλα με την υπόλοιπη διαδικασία, που θα απαιτηθεί για τη δρομολόγηση της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Ετσι, όμως, η πόλη δεν μπορεί να προχωρήσει, ούτε να δει ανάπτυξη. Γίνεται άξια της μοίρας και ανθρώπων της. Πόσοι και πόσοι δεν οραματίστηκαν ένα νέο, σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο για να απογοητευτούν στο τέλος…

Ακούμε συνεχώς ότι η πόλη αδικήθηκε, δεν έχει πάρει το μερίδιο της πίτας που της αναλογεί για να αναπτυχθεί και πόσα άλλα παράπονα. Μα, όταν για κάθε έργο επικρατούν οι λίγοι που αντιδρούν, πώς να έρθει η ανάπτυξη; Ουρανοκατέβατη;

Δεν είναι ότι τα τρένα της ανάπτυξης έχουν βγάλει από το δρομολόγιό τους στον Βόλο. Περνούν, αλλά προσπερνούν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου