ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα χορού και εθελοντισμού στην Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου

μαθήματα-χορού-και-εθελοντισμού-στην-830362

Volunesia το όνομα της Κοινωνικής Σχολής Χορού Βόλου, που επαναλειτουργεί με αυστηρή τήρηση των μέτρων για τον COVID – 19

Διέξοδο σε δύσκολες οικονομικά και υγειονομικά συνθήκες έρχεται να προσφέρει σε ενήλικες και παιδιά, αλλά και άτομα με αναπηρία η Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου. Τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας και γίνονται υπό την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φέτος η Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου που ίδρυσε η Βολιώτισσα χορεύτρια Γεωργία Μπουδαλάκη, απέκτησε και επωνυμία. Volunesia το όνομα αυτής, που είναι ένας νέος όρος για «τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι κάνεις εθελοντισμό όχι για να βοηθήσεις τους άλλους αλλά κυρίως γιατί βοηθάς τον ίδιο σου τον εαυτό».

«Είναι κάτι που εκφράζει όλους όσοι συμπράττουμε στην Κοινωνική Σχολή Χορού. Προσωπικά κάνω εθελοντισμό επί επτά χρόνια, βοηθώντας τον ίδιο μου τον εαυτό. Είμαι παιδί του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, που βίωσα τα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς ανθρώπων και αποφάσισα να ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο», αναφέρει η κ. Μπουδαλάκη.

Ειδικά φέτος μετά την περίοδο της καραντίνας και εν μέσω πανδημίας αλλά και οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι πολίτες ακριβώς εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του υγειονομικού κινδύνου, η λειτουργία της Κοινωνικής Σχολής Χορού έρχεται να δώσει δημιουργική διέξοδο στους συμμετέχοντες.

«Ο κορονοϊός μάς επηρέασε όλους. Η σχολή έκλεισε εν μέσω καραντίνας και ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί μέσα στον Οκτώβριο. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη χαρά τους για την έναρξη των μαθημάτων. Μας έστελναν μηνύματα και ρωτούσαν πότε θα ξεκινήσουμε», περιγράφει την προσμονή που υπήρχε η κ. Μπουδαλάκη.

Η έναρξη των μαθημάτων έγινε με βάση τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Μικρός αριθμός έως οκτώ άτομα ανά τμήμα, αποστάσεις, μάσκες και χρήση αντισηπτικού, που όμως δεν μειώνουν τη χαρά των μαθημάτων χορού που γίνονται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στο Κοινωνικό Κέντρο της Ν. Δημητριάδας, υπό την πολύτιμη στήριξη της προσπάθειας από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Και φέτος λειτουργούν τμήματα latin γυναικείο και παιδικό, oriental, παραδοσιακών –λαϊκών χορών ενηλίκων και παιδικό, hip hop commercial και latin για ΑμεΑ.

Πλειάδα εθελοντών πλαισιώνει τη Γεωργία Μπουδαλάκη προσφέροντας μαθήματα χορού: Ναταλία Βάτσιου –hip hop, Στέλλα Πνάκα- παραδοσιακοί, Ειρήνη Θέου- oriental, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν οι Ιωάννα Συναΐτη και Βικτώρια Σέχα φοιτήτρια προσχολικής αγωγής και δασκάλα ειδικής αγωγής αντίστοιχα για την παράλληλη στήριξη των ΑμεΑ, η Δανάη Δεληγιάννη- διατροφολόγος και η Χριστίνα Πλουμιστού- φωτογράφος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου