ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο λουκέτο λόγω κορονοϊού σε τμήμα δημοτικού σχολείου στον Βόλο

πρώτο-λουκέτο-λόγω-κορονοϊού-σε-τμήμα-837548

Κλειστό παρέμεινε χθες και το 10ο Γυμνάσιο Βόλου για προληπτικούς λόγους, μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε περιβάλλον εκπαιδευτικού

Πρώτο λουκέτο λόγω κορονοϊού σε σχολικό τμήμα στον Βόλο επιβλήθηκε χθες με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μαθητής, που ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον εργαζόμενου στον Δήμο Βόλου, που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, επιβεβαιώθηκε ότι είναι επίσης θετικός και άμεσα τέθηκαν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον χειρισμό της κατάστασης.

Το οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενημέρωσε άμεσα τη σχολική μονάδα και από τη διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκαν τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και ο Δήμος Βόλου.

Το περασμένο Σάββατο με εντολή του Δήμου Βόλου συνεργείο προχώρησε σε εκτεταμένη απολύμανση στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτά ο μαθητής.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος ενημέρωσε τη διευθύντρια Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, η οποία έδωσε εντολή να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ ενέργειες. Ο κ. Πολύζος ενημέρωσε και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και εξέδωσε απόφαση αναστολής λειτουργίας του τμήματος από χθες Δευτέρα και για διάστημα 14 ημερών.

Το υπόλοιπο σχολείο λειτούργησε χθες κανονικά, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, οι μαθητές του τμήματος που τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες άρχισαν ήδη από χθες τηλεκπαίδευση. Τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως και μάλιστα με τη μορφή της σύγχρονης εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές να μη μείνουν πίσω στη σχολική ύλη.

Κλειστό το 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Κλειστό παρέμεινε χθες και το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, μετά από κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε στο συγγενικό περιβάλλον εκπαιδευτικού.

Οπως έγινε γνωστό, το θετικό κρούσμα αφορά στον γιο καθηγητή. Ο νεαρός, που είναι φοιτητής και διαμένει στη Λάρισα, είχε έρθει σε επαφή με την οικογένειά του, ωστόσο σε τεστ που υποβλήθηκαν τόσο ο καθηγητής, όσο και η σύζυγός του, αλλά και η κόρη τους, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπο Σταχτέα, από τον ΕΟΔΥ δόθηκε οδηγία 14ήμερης καραντίνας για τον εκπαιδευτικό για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο όταν χθες το σχολείο άνοιξε, υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς. «Οι γονείς μετ’ επιτάσεως ζήτησαν να γίνει απολύμανση του σχολείου. Αμεσα ήρθαμε σε επαφή με τον Δήμο Βόλου ο οποίος φρόντισε να προχωρήσει σε απολύμανση για ψυχολογικούς κυρίως λόγους και μαθήματα δεν έγιναν. Οι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο (σ.σ. σήμερα)», ανέφερε ο κ. Σταχτέας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου