ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα διαγωνισμός για το Παναγιώτικο

στον-αέρα-διαγωνισμός-για-το-παναγιώτ-837841

Εως 30 Οκτωβρίου προσφορές από εταιρείες για την αποκατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, που κρέμεται από πλαγιά βουνού

Στον αέρα βρίσκεται από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργο «Αποκατάσταση προβλημάτων ευστάθειας αγωγών διανομής και υπερχείλισης του φράγματος Παναγιώτικο».

Μέσω του έργου αναμένεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης που κρέμεται από πλαγιά βουνού με κίνδυνο να σπάσει και να μείνουν οι παραλιακοί οικισμοί χωρίς νερό.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 268.700 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους έως τις 30 Οκτωβρίου. Οι προσφορές θα ανοιχτούν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί για την ανάδειξη του αναδόχου. Σημειώνεται ότι προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι οι εννέα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Είναι το πρώτο μιας σειράς έργων που διεκδικεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκειμένου να αποκαταστήσει τα προβλήματα στο Φράγμα Παναγιώτικο που κινδυνεύει με κατάρρευση. Από τα διυλιστήρια του φράγματος ξεκινούν τόσο ο κεντρικός αγωγός, διαμέτρου Φ400, όσο και ο αγωγός άρδευσης, διαμέτρου Φ355, και μέσω αγροτικής οδού στα πρανή της κοιλάδας του Πλατανορέματος καταλήγουν στην περιοχή της Κορώπης. Τα τελευταία χρόνια, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί ρηγματώσεις σε πολλά σημεία κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς οι αγωγοί. Επίσης, σε δύο τουλάχιστον σημεία, ο δρόμος έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα οι αγωγοί να βρίσκονται στον αέρα με άμεσο κίνδυνο την πλήρη κατάρρευσή τους και, κατά συνέπεια, την ακύρωση της λειτουργίας του συνόλου του έργου.

Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα είναι με τον κεντρικό αγωγό που κρέμεται στον αέρα από πλαγιά βουνού (μετά την κατάρρευση έργο αντιστήριξης) και αν σπάσει αχρηστεύει όλο το έργο και αφήνει χωρίς νερό το μισό Πήλιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό η αποκατάσταση του κεντρικού αγωγού είναι το πρώτο βήμα. «Θα διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις και για τα υπόλοιπα προβλήματα του φράγματος προκειμένου το έργο των 13 εκατ. ευρώ να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και χωρίς να αποτελεί συνεχή οικονομική αιμορραγία για τα δημοτικά ταμεία», σημειώνει ο κ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου