ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές σχολείων της Μαγνησίας σε κατ’ οίκον περιορισμό

μαθητές-σχολείων-της-μαγνησίας-σε-κατ-839876

Με αγωνία περιμένουν τα σχολεία τους τριμηνίτες αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών, που βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού

Οι πρώτες απουσίες μαθητών λόγω COVID-19 άρχισαν να καταγράφονται στα σχολεία της Μαγνησίας. Μικρός αριθμός μαθητών, μονοψήφιος, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε κατ’ οίκον περιορισμό ωστόσο στον νομό δεν χρειάστηκε να επιβληθεί αναστολή λειτουργίας σε σχολείο ή τμήμα καθώς πρόκειται για μαθητές που βγήκαν αρνητικοί στον κορονοϊό και μένουν προληπτικά στο σπίτι ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Χθες στην Ελλάδα συνολικά 178 σχολικές μονάδες ή τμήματα τέθηκαν σε αναστολή στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού. Σε επίπεδο Μαγνησίας, χερσαία και νησιωτική, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές. Οσοι μαθητές ανήκουν στο στενό περιβάλλον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενηλίκων υποβλήθηκαν σε τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί, ωστόσο με οδηγία του ΕΟΔΥ μένουν εκτός σχολείου.

Οι οικογένειές τους έχουν ενημερώσει τις διευθύνσεις των σχολείων για τον λόγο απουσίας των παιδιών και τις ημέρες που θα μείνουν εκτός μαθημάτων και με τη σειρά τους οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί COVID-19 ανά σχολική μονάδα καταγράφουν τις περιπτώσεις και ενημερώνουν με τη σειρά τους τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο προληπτικός αυτοπεριορισμός γίνεται προκειμένου τα σχολεία να συνεχίσουν να είναι ασφαλή και να μην αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Οι σχολικές μονάδες πάντως αυτές τις ημέρες περιμένουν με αγωνία τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τρίμηνων συμβάσεων που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά εκπαιδευτικών που έχουν προκύψει από τις άδειες ειδικού σκοπού που έλαβαν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν ζητηθεί 20 αναπληρωτές τρίμηνων συμβάσεων και σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 14 τριμηνίτες αναπληρωτές.

Οι διευθύνσεις περίμεναν έως και χθες το απόγευμα την ανακοίνωση των 2.450 προσλήψεων αναπληρωτών τρίμηνων συμβάσεων για να καλυφθούν και τα τελευταία κενά που υπάρχουν και που προς το παρόν καλύπτονται από το ήδη υπάρχον προσωπικό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου