ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή των πρώτων στην ιστορία τριμηνιτών αναπληρωτών εκπαιδευτικών

εν-αναμονή-των-πρώτων-στην-ιστορία-τρι-846567

Περίπου 45 εκπαιδευτικούς θα χρειαστεί η Μαγνησία, με βάση τα αιτήματα αδειών από εκπαιδευτικούς, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Εν αναμονή των πρώτων, στα τοπικά και όχι μόνο εκπαιδευτικά δεδομένα, εκπαιδευτικών, που θα απασχοληθούν στα σχολεία με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας βρίσκονται οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς, που θα κληθούν να καλύψουν τις θέσεις μονίμων και αναπληρωτών που υπηρετούν σήμερα στις σχολικές μονάδες, αλλά ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων και έχουν αιτηθεί άδεια ειδικού σκοπού.

Σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σύμφωνα με τον διευθυντή Γιώργο Πολύζο, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί που θα αντικαταστήσουν 25 συναδέλφους τους οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπως δηλώνει ο διευθυντής Χαράλαμπος Σταχτέας, προς το παρόν έχουν δηλώσει ως υποψήφιοι για τη χορήγηση ειδικής άδειας 20 εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πρέπει να πάρουν έγγραφο από την υπηρεσία τους, τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις και να πιστοποιηθεί ιατρικώς ότι εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Μόλις πιστοποιηθεί η αναγκαιότητα χορήγησης άδειας θα σταλούν τα αιτήματα στο Υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι οι τριμηνίτες που θα αναλάβουν θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Σταχτέα να δηλώσουν ότι δεν πάσχουν από covid-19 και ότι σε περίπτωση που νοσήσουν θα πρέπει να παραιτηθούν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου