ΤΟΠΙΚΑ

Παράθυρο για άρση μεταμεσονύχτιου λουκέτου στον Βόλο

παράθυρο-για-άρση-μεταμεσονύχτιου-λο-848077

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νεότερα για τον χώρο της εστίασης – Από σήμερα, πάντως, αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας από 5 π.μ. έως μεσάνυχτα

Παράθυρο… για άρση του μεταμεσονύχτιου λουκέτου, που έχει επιβληθεί από τις 11 Αυγούστου στον χώρο της εστίασης στον Δήμο Βόλου, άνοιξε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά από παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου. Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση την επόμενη εβδομάδα και δεν απέκλεισε την άρση τους, εφόσον δεν σημειωθεί νέα έξαρση κρουσμάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η τάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων σε περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση φάνηκε πάντως και από τη χθεσινή απογευματινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, με τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώνει αναπροσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στις συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βόλου. Ετσι η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης περιορίζεται από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, αντί από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί που ίσχυε. Το νέο ωράριο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα ενώ επίσης επιτρέπεται η λειτουργία take away, drive throw και delivery μετά τα μεσάνυχτα, απαγορεύεται όμως η διάθεση αλκοόλ.

Για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχει περιέλθει η εστίαση στον Δήμο Βόλου ενημέρωσε τον κ. Μπουκώρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου. Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου «αυτή τη στιγμή χειμερινά μπαρ που λειτουργούν μετά τις δέκα το βράδυ είναι καταδικασμένα, οι τζίροι των υπολοίπων έχουν κατρακυλήσει, ενώ οι εργαζόμενοί μας είναι είτε σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, είτε ανεργίας».

Παρέμβαση Χρήστου Μπουκώρου

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Μπουκώρου, ο οποίος είχε παρέμβει και πριν από τρεις περίπου εβδομάδες ζητώντας την άρση των περιορισμών στην εστίαση στον Δήμο Βόλου.

Πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον οποίο έθεσε, εκ νέου και με έμφαση, το ζήτημα της επανεξέτασης των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση για την πόλη του Βόλου.

Οπως επισήμανε στον αρμόδιο υφυπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας, «πρόκειται για ένα επείγον ζήτημα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον κλάδο της εστίασης, καθώς και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών στον Βόλο, οι οποίες λειτουργούν υπό το καθεστώς μέτρων (μειωμένο ωράριο) εδώ και έξι περίπου εβδομάδες».

Η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά στον βουλευτή Μαγνησίας ήταν η εξής: «Περιοχές με αυξημένη επιχειρηματική δραστηριότητα εστίασης, όπως είναι ο Βόλος, οι οποίες είχαν αρχικά κρούσματα σε επιχειρήσεις εστίασης, επικεντρώνουν πολύ έντονα το ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε να κλείσει ο κύκλος του 14ημέρου από το άνοιγμα των σχολείων. Αν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα δεν έχουμε έξαρση κρουσμάτων, είναι πολύ πιθανή η άρση των μέτρων για τις συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε ο υφυπουργός στον Χρήστο Μπουκώρο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η συνεργάτης του υφυπουργού και συντοπίτισσα Ελένη Ράπτη.

«Είμαστε κοντά»

«Είμαστε κοντά» σχολίασε μετά το αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. Μπουκώρου με τον κ. Χαρδαλιά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας ως κλάδος στον κ. Μπουκώρο, που αφουγκράστηκε το πρόβλημα και παρενέβη. Ως επιχειρήσεις έχουμε βάλει πλάτη από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οταν όμως στην περιοχή μας δεν έχουμε κανένα ή μόλις ένα κρούσμα, είναι άδικο να συνεχίσουμε να είμαστε σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας μετά τα μεσάνυχτα», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου