ΤΟΠΙΚΑ

Ετσι φορούν τις μάσκες στα λύκεια του Βόλου!

ετσι-φορούν-τις-μάσκες-στα-λύκεια-του-β-850033

Τις πρόβαραν και διαπίστωσαν ότι είναι πλήρως… προστατευμένοι σε πηγούνι, στόμα, μύτη, μάτια και στο μισό μέτωπο

Πλήρως… προστατευμένοι σε πηγούνι, στόμα, μύτη, μάτια και στο μισό μέτωπο νιώθουν εκπαιδευτικοί και μαθητές λυκείων του Βόλου, που χθες παρέλαβαν τις μάσκες «αερόστατα», προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν στο σχολείο τις ώρες των μαθημάτων και στα σημεία όπου επικρατεί συνωστισμός! Οι μάσκες «αερόστατα», που δεν επιστράφηκαν κατά τον αρχικό σχεδιασμό, κατέληξαν χθες σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, προκαλώντας κωμικοτραγικά… σκηνικά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι μάσκες XXXL, που παρέλαβε μέσω της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας το τμήμα Παιδείας του Δήμου Βόλου, κατανεμήθηκαν χθες ανά Δήμο και ανά σχολείο και άρχισε η διανομή τους. Κλήθηκαν να βοηθήσουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς ο όγκος της δουλειάς ήταν μεγάλος.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι των Δήμων παρέλαβαν τις μάσκες που αντιστοιχούν στα σχολεία τους και τοπικοί σύμβουλοι του Βόλου τις αντίστοιχες για να μοιράσουν οι ίδιοι στα σχολεία του Δήμου.

Ορισμένα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα έως και χθες το μεσημέρι είχαν παραλάβει τα πακέτα με τις… full face μάσκες.

Εκπαιδευτικοί όταν έφθαναν στο σχολείο άνοιγαν τα πακέτα και διένειμαν τις μάσκες ενώ έγιναν και… πρόβες. Οπως διαπίστωσαν στην πράξη εκπαιδευτικοί του Βόλου, οι μάσκες είναι τόσο μεγάλες, που καλύπτουν σχεδόν όλο το πρόσωπο από το πηγούνι έως και το μισό μέτωπο.

Καλούνται δε να τις χρησιμοποιήσουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι μαθητές των λυκείων μέχρι να παραληφθούν οι νέες παρτίδες με τις μικρότερες υφασμάτινες μάσκες. Προς το παρόν ίσως χρειαστεί να τις διπλώσουν στη μέση και πάλι η εφαρμογή τους θα είναι αρκετά… άνετη.

Δυσκολίες στη συνεχή χρήση μάσκας

Τρίτη ημέρα χθες μαθημάτων στα σχολεία του νομού και το στοίχημα της χρήσης μάσκας κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος δείχνει να μην μπορεί να κερδηθεί.

Μαθητές ιδίως λυκείων φορούν τη μάσκα στο πηγούνι ή καλύπτοντας μόνο το στόμα και αφήνοντας έξω από αυτή τη μύτη και… κλείνουν το μάτι στον καθηγητή που τους ζητά να προχωρήσουν σε σωστή χρήση.

Ακόμη και οι ίδιοι οι καθηγητές δυσανασχετούν ιδίως όταν καλούνται να τη φορούν για δύο συνεχόμενες διδακτικές ώρες χωρίς διάλειμμα στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει βγει στα σχολεία για εκ περιτροπής διαλείμματα ανά δίωρο για να αποφεύγονται συνθήκες συνωστισμού στα σχολικά προαύλια.

Περισσότερο συμμορφωμένοι φαίνεται να είναι οι μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων που όμως ζητούν από συμμαθητές τους να κρατήσουν τη μάσκα τους για να βγάλουν το σακουλάκι και να την βάλουν μέσα ή ζητούν βοήθεια ο ένας από τον άλλο για να περάσουν τα λάστιχα πίσω από τα αφτιά μπλέκοντας τα μαλλιά τους.

Ακόμη και η τήρηση των αποστάσεων δεν είναι δεδομένη στα σχολικά προαύλια, όπου μαθητές συναντιούνται ξεχνώντας τα μέτρα. Καθηγητές αναγκάζονται να φωνάζουν από τα μεγάφωνα να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου