ΤΟΠΙΚΑ

Οι νέοι δρόμοι για τις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου

οι-νέοι-δρόμοι-για-τις-λαϊκές-αγορές-το-850067

Καταργείται η λαϊκή ένδυσης και υπόδησης της Δευτέρας στη Ν. Ιωνία – Ενας δρόμος αλλάζει στα οπωρολαχανικά


Κατάργηση της λαϊκής αγοράς ένδυσης και υπόδησης της Δευτέρας στη Ν. Ιωνία και αλλαγές δρόμων όπου θα στήνονται οι πάγκοι για τα βιομηχανικά είδη προβλέπει η νέα κανονιστική για τις λαϊκές του Δήμου Βόλου, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τεθεί προς έγκριση για να εφαρμοστεί πριν το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Τάσο Μπατζιάκα η νέα κανονιστική περιλαμβάνει και πρόβλεψη για την αποφυγή εντάσεων στις γειτονιές που προκαλούνται από πρακτικές πωλητών που δένουν σχοινιά από κάγκελα μπαλκονιών και αυλές για να στήσουν τέντες πάνω από τους πάγκους τους. «Οι πωλητές θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν ομπρέλες και να είναι ομοιόμορφες ενώ απαγορεύεται ρητώς η πρόσδεση σχοινιών σε κάγκελα σε μπαλκόνια και αυλές», αναφέρει.

Στις λαϊκές ένδυσης και υπόδησης οι πάγκοι αραιώνουν καθώς μόλις 51 πωλητές μπόρεσαν να ανανεώσουν τις άδειές τους. Οι υπόλοιποι με συνολικό χρέος περί το μισό εκατ. ευρώ θα μείνουν εκτός λαϊκών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει καταργείται η λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης της Δευτέρας στη Ν. Ιωνία και θα λειτουργεί μαζί με τα οπωρολαχανικά στην οδό Αριστοτέλη μεταξύ Δώδεκα Αποστόλων και Δημάρχου Παραθύρη στην Αγριά.

Κάθε Τρίτη η λαϊκή θα λειτουργεί στη Ν. Αγχίαλο στην οδό 30ης Ιουλίου μαζί με τα οπωρολαχανικά.

Κάθε Τετάρτη η λαϊκή θα εναλλάσσεται ανά τρίμηνο μεταξύ των οδών Περραιβού από Αναλήψεως έως Γιάννη Δήμου και Στρατηγού Μακρυγιάννη από Ζάχου έως Βασσάνη.

Κάθε Πέμπτη και κάθε Σάββατο πάγκοι θα στήνονται στο πάρκο της Βαμβακουργίας στην οδό Μυτιλήνης και κάθε Παρασκευή η λαϊκή θα φιλοξενείται στην οδό Λαχανά στο τμήμα της από Αλμυρού έως Βότση και στην κάθετη αυτής οδό Λήμνου από Κιλκίς έως Ελασσόνος.

Στις λαϊκές αγορές οπωρολαχανικών η μόνη αλλαγή αφορά στη σαββατιάτικη λειτουργία στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Θα μεταφερθεί από την οδό Νικηταρά και θα λειτουργεί ανά δίμηνο στις οδούς Αγίων Αναργύρων και Υψηλάντου.

Η συγκεκριμένη αλλαγή μάλιστα θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου. Αρχικώς επρόκειτο να ισχύει από αύριο, ωστόσο μετά από αίτημα του συλλόγου και λόγω των καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να παραμείνει στη Νικηταρά για ένα ακόμη Σάββατο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου