ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή σκυτάλης στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

αλλαγή-σκυτάλης-στη-δ-δ-ε-μαγνησίας-749505

Παραμένει ο Γιώργος Πολύζος στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Η τοποθέτησή τους είναι προσωρινή, μέχρι την επιλογή των νέων μόνιμων

Αλλαγή «φρουράς» στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τον καθηγητή πληροφορικής και επί σειρά ετών σχολικό σύμβουλο Χαράλαμπο Σταχτέα να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του Σωκράτη Σαβελίδη και να αναλαμβάνει καθήκοντα νέου διευθυντή. Το σκηνικό παραμένει το ίδιο στην Πρωτοβάθμια με τον Γιώργο Πολύζο να συνεχίζει στο «τιμόνι» της τοπικής διεύθυνσης.

Με απόφαση που υπογράφει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκαν χθες και αναλαμβάνουν καθήκοντα 166 προσωρινοί διευθυντές στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Οι προσωρινοί διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης.

Η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης. Το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε συστηματικά και, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους προσωρινούς διευθυντές Εκπαίδευσης ενόψει και των προκλήσεων της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά. Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους και είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ευχαριστούμε θερμά το Συμβούλιο Επιλογής που εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά για να αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και να υποβάλει την εμπεριστατωμένη του εισήγηση».

Χαρ. Σταχτέας: «Επιζητώ τη συνεργασία»

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει και στη Μαγνησία από τις 29 Ιουνίου οπότε και έληξε η θητεία των 116 συνολικά διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έκτοτε περιορίστηκαν στα απολύτως αναγκαία υπηρεσιακά καθήκοντα μέχρι να υπάρξει διαδοχή.

Χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και σύμφωνα με αυτά νέος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ορίζεται ο Χαρ. Σταχτέας, ο οποίος μάλιστα αναμένεται άμεσα να αναλάβει καθήκοντα, σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Οπως επεσήμανε ο ίδιος για τα νέα του καθήκοντα, «η διοίκηση στην εκπαίδευση έχει συνέχεια. Πιστεύω στη συνεργασία και την επιζητώ από τους συναδέλφους μου με τους οποίους άλλωστε συνεργάστηκα ως σχολικός σύμβουλος». Αναφερόμενος δε στην πρόκληση που συνιστά η λειτουργία των σχολείων εν μέσω κορονοϊού, σημείωσε ότι «θα εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες από ανώτερα στελέχη της εκπαίδευσης και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Σαβελίδης επιστρέφει στην οργανική του θέση ως καθηγητής μηχανολόγος, στο 4ο (Εσπερινό) Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου