ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρόλο… διαιτητή στις γειτονιές η Δημοτική Αστυνομία Βόλου

σε-ρόλο-διαιτητή-στις-γειτονιές-η-δη-749509

Καταγγελίες για το σκυλί που γαβγίζει, το βουλωμένο φρεάτιο, την εναπόθεση μπάζων και ειδών υγιεινής

«Πόλεμο» μεταξύ γειτόνων σε συνοικίες του Βόλου μαρτυρά ο αριθμός και το είδος των καταγγελιών που δέχεται καθημερινά η Δημοτική Αστυνομία. Πολίτες στρέφονται με καταγγελίες εναντίον γειτόνων τους, σε κάποιες περιπτώσεις άδικες, με τη Δημοτική Αστυνομική να καλείται να μπει σε ρόλο… διαιτητή.

Μόνο για τον μήνα Ιούλιο και σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό της υπηρεσίας, η Δημοτική Αστυνομία δέχθηκε 86(!) καταγγελίες τις οποίες και διερεύνησε. Η πλειονότητα των καταγγελιών αφορούσαν σε θέματα παράνομης στάθμευσης ή κατάληψης θέσεων ΑμεΑ δεν λείπουν όμως και αντιδικίες γειτόνων: για το φρεάτιο που βούλωσε με ευθύνη του τάδε ή του δείνα όπως υποστηρίζουν καταγγέλλοντες, για το σκυλί που γαβγίζει ή γεμίζει περιττώματα το πεζοδρόμιο, για διατάραξη κοινής ησυχίας, για εναπόθεση μπάζων και ειδών υγιεινής στο πεζοδρόμιο. Υπήρξε δε και περιστατικό καταγγελίας πολίτη εναντίον του γείτονά του για τη… μελιτούρα από το δέντρο που πέφτει στο πεζοδρόμιο και κολλάει!

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ερευνά τα καταγγελλόμενα και αναλόγως με τη φύση της κάθε περίπτωσης είτε στελέχη της να αναλαμβάνουν δράση είτε να τα παραπέμπει σε άλλες υπηρεσίες όπως για τα παράδειγμα με τα οικόπεδα τα οποία πνίγονται στα αγριόχορτα.

58 αυτοψίες για άδειες τραπεζοκαθισμάτων

Ο Ιούλιος ήταν επιβαρυμένος μήνας για τη Δημοτική Αστυνομία και για έναν ακόμη λόγο. Προχώρησε σε 58 αυτοψίες μετά από αιτήματα καταστηματαρχών που στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19 ζήτησαν επιπλέον τ.μ. για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους είτε στις οδούς Κουμουνδούρου, Τάκη Οικονομάκη και Ερμού, είτε στα Παλιά, τη Ν. Ιωνία, τη Ν. Αγχίαλο, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα.

«Βροχή» οι κλήσεις για στάθμευση

«Βροχή» και οι κλήσεις για στάθμευση που βεβαιώθηκαν τον περασμένο μήνα. Στα 1.575 ανέρχονται τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν, εκ των οποίων τα 867 για παράνομη στάθμευση και τα 708 για ΣΕΣ (Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης).

Εως και τις αρχές αυτής της εβδομάδας και από την αρχή Αυγούστου, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε επιπλέον 820 παραβάσεις για ΚΟΚ και ΣΕΣ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου