ΤΟΠΙΚΑ

Με κενά το πρώτο κουδούνι στη Μαγνησία

με-κενά-το-πρώτο-κουδούνι-στη-μαγνησία-750252

Oλα ρευστά λιγότερο από έναν μήνα πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων για τη νέα χρονιά και με αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη

Με κενά και αβεβαιότητα λόγω COVID-19 θα χτυπήσει, όπως φαίνεται, το πρώτο σχολικό κουδούνι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μέχρι στιγμής εντοπίζονται 61 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού, τα οποία θα πρέπει άμεσα να καλυφθούν με αναπληρωτές, ενώ την ίδια ώρα πρόκληση συνιστά η λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί καμία σαφής κατεύθυνση προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολο Μούσιο, αυτή την περίοδο στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής εντοπίζονται 61 κενά εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για 12 δασκάλους, 17 νηπιαγωγούς, 2 εκπαιδευτικούς αγγλικών, 2 εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, 10 εκπαιδευτικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, 11 εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής – καλλιτεχνικών και 7 εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν τμήματα ένταξης.

«Αν φέτος η σχολική χρονιά ξεκινήσει όντως νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, τότε θα πρέπει να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών για την πλήρωση των κενών θέσεων», είπε ο κ. Μούσιος για τα λειτουργικά κενά των σχολείων.

Φέτος, η κάλυψη των κενών δεν είναι ο μοναδικός προβληματισμός για την εκπαιδευτική οικογένεια. Η πανδημία του νέου κορονοϊού και ο τρόπος που θα λειτουργήσουν τα σχολεία προκαλούν ερωτήματα.

Προς το παρόν εξετάζονται δύο σενάρια. Το πρώτο για λειτουργία των σχολείων κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και το δεύτερο για σπάσιμο των τμημάτων και εναλλάξ ανά ημέρα μαθήματα και πάλι όμως με τη χρήση μάσκας.

«Για εμάς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία θα πρέπει να εξοπλιστούν με όλο το απαραίτητο υλικό που προβλέπεται από τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ, δηλαδή μάσκες και αντισηπτικά και ήδη ως κλάδος έχουμε καταθέσει αίτημα για τη στελέχωση των σχολείων με μόνιμες καθαρίστριες οι οποίες θα βρίσκονται στα σχολεία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους προκειμένου να γίνεται συχνή καθαριότητα», σημείωσε ο κ. Μούσιος.

Προς το παρόν πάντως η τοπική διεύθυνση δεν έχει λάβει οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και η εκπαιδευτική οικογένεια βαδίζει προς το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και την έναρξη του νέου σχολικού έτους σε καθεστώς αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα.

Συγχωνεύονται έξι νηπιαγωγεία στη Μαγνησία

Η νέα σχολική χρονιά θα βρει τον νομό και με αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τρία νηπιαγωγεία λιγότερα θα έχει ο εκπαιδευτικός χάρτης της Μαγνησίας, μετά τη συγχώνευση έξι συνολικά προκειμένου να δημιουργηθούν πολυδύναμες σχολικές μονάδες στην προσχολική αγωγή.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση συγχωνεύονται το 14ο διθέσιο και 24ο διθέσιο νηπιαγωγεία Βόλου, το 2ο διθέσιο και το 3ο διθέσιο νηπιαγωγεία Βόλου και το 1ο διθέσιο και 2ο διθέσιο νηπιαγωγεία Σκιάθου.

Από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν τρία πολυδύναμα νηπιαγωγεία, το 14ο νηπιαγωγείο Βόλου, το 2ο νηπιαγωγείο Βόλου και το 1ο νηπιαγωγείο Σκιάθου.

Ηταν μία πρόταση την οποία υπέβαλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στην οποία συμφώνησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου