ΤΟΠΙΚΑ

Μπουζούκια στον Βόλο από το… απόγευμα!

μπουζούκια-στον-βόλο-από-το-απόγευμα-751147

Νόμιμο τρόπο λειτουργίας, μετά το μεταμεσονύχτιο λουκέτο, αναζητούν επιχειρήσεις – «Προσκλητήρια» σε Βολιώτες για νυχτερινή διασκέδαση από… διπλανούς Δήμους, όπου τα καταστήματα λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα

Νυχτερινή διασκέδαση το… απόγευμα, συγκεκριμένα από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, είναι η λύση που φαίνεται να υιοθετεί από σήμερα κέντρο διασκέδασης στον Βόλο για να αποφύγει το μεταμεσονύχτιο λουκέτο, που επιβάλλουν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης αποφάσισε να αναμορφώσει το πρόγραμμα λειτουργίας του, ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό αντί για τα μεσάνυχτα, στις 8 νωρίς το βράδυ και ακολουθώντας το παράδειγμα μπουζουκιών στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης Νίκος Βέρτης.

Οπως είναι γνωστό ο Δήμος Βόλου εντάσσεται στις περιοχές όπου τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης για διάστημα 13 ημερών έως τις 23 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μετά τις 11 το βράδυ και 12 τα μεσάνυχτα υποχρεώνονταν μεσούσης της σεζόν σε «λουκέτο» και το προσωπικό τους στην ανεργία.

Για να αποφύγουν τον «ξαφνικό θάνατο» αποφάσισαν αναμόρφωση του προγράμματος της λειτουργίας τους έστω κι αν αυτό συνεπάγεται νέα… ήθη στη διασκέδαση που από βραδινή μετατρέπεται σε… απογευματινή. Μουσική, χορός και ποτό σε ώρες όχι μεταμεσονύχτιες αλλά από αργά το απόγευμα έως νωρίς το βράδυ, είναι το… «πείραμα» που δοκιμάζεται με στόχο να περισωθούν θέσεις εργασίας και μέρος του τζίρου.

Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης το απόγευμα θα υπακούει σε όλους τους κανόνες, αποστάσεις, χωρίς όρθιους στα μπαρ, με πλαφόν θαμώνων.

Αυστηροί έλεγχοι, πρόστιμα και αυτόφωρο

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους επαγγελματίες εστίασης στον Δήμο Βόλου για την πλήρη συμμόρφωση στο μέτρο που επιβάλλει κλείσιμο των επιχειρήσεων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Οπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Στεφάνου, ειδικά τις πρώτες ημέρες ισχύος του μέτρου στον Δήμο Βόλου, οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί. «Οι αστυνομικές αρχές έχουν δεχθεί εντολή να προχωρήσουν σε εκτεταμένους και αυστηρούς ελέγχους και δεν θα είναι οι μόνοι. Θα υπάρξουν κλιμάκια ελέγχου και εκτός νομού», αναφέρει ο κ. Στεφάνου ζητώντας από τους συναδέλφους του να τηρήσουν το μέτρο για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως και διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αφορά σε όλον τον Δήμο Βόλου συμπεριλαμβανομένων τουριστικών περιοχών, όπως για παράδειγμα η Αγριά.

Σημειώνεται ότι όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το μέτρο δεν αγγίζει τις επιχειρήσεις take away που δεν αφορούν σε ποτά και delivery, αλλά επιχειρήσεις εστίασης, διάθεσης ποτών, τροφοδοσίας, κέτερινγκ, εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης «λουκέτο» για 20 ημέρες.

Κίνδυνος συνωστισμού σε πάρκα και πλατείες

«Εως τις 12 τα μεσάνυχτα οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν θαμώνες», τονίζει ο κ. Στεφάνου ο οποίος προβλέπει ότι εξαιτίας του μέτρου οι επιχειρήσεις θα αναμορφώσουν το πρόγραμμα λειτουργίας τους και αυτό θα έχει συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους τα μεροκάματα των οποίων θα περικοπούν αλλά και στους επιχειρηματίες που θα δουν τους τζίρους τους να μειώνονται περαιτέρω.

Για τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής εικόνων συνωστισμού σε πάρκα και πλατείες από τη νεολαία.

Προσκλητήρια διασκέδασης… σε διπλανούς Δήμους

Την ίδια ώρα και ενώ οι επιχειρηματίες του Δήμου Βόλου πνέουν τα μένεα για την κατάσταση που επιβάλλει μεταμεσονύχτιο λουκέτο και θαμώνες διαμαρτύρονται για τα… ήσυχα καλοκαιρινά βράδια που επιβάλλονται στην περιοχή εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, δεν λείπουν και τα… προσκλητήρια διασκέδασης από επιχειρηματίες διπλανών δήμων.

«Βολιώτες, εμείς λειτουργούμε κανονικά και μετά τα μεσάνυχτα», είναι μία από τις αναρτήσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου