ΤΟΠΙΚΑ

Στέφανος Στεφάνου: «Λίγο πριν το τέλος η εστίαση»

στέφανος-στεφάνου-λίγο-πριν-το-τέλος-752135

Ο Δήμος Βόλου στις περιοχές, στις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αργά το βράδυ – Ελέγχους αρχίζει η Αστυνομία

Ο κύβος ερρίφθη για τη λειτουργία της εστίασης. Ο Δήμος Βόλου περιλαμβάνεται στη λίστα των περιοχών, στις οποίες προβλέπεται απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να βγει στο ΦΕΚ η απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες και παράλληλα να αρχίσουν έλεγχοι από την Αστυνομία για τη συμμόρφωση ως προς την απόφαση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Είμαστε λίγο πριν το τέλος της εστίασης στον Βόλο», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου με αφορμή το μεταμεσονύχτιο… lock down, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον κλάδο και ιδίως στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, που ουσιαστικά θα παραμείνουν κλειστά έως τις 23 Αυγούστου τουλάχιστον.

Το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια) από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί σε συνολικά 15 περιοχές της χώρας ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οπως εξήγησε το μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου μέχρι τις 23 Αυγούστου μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τα έξι μέτρα στα οποία περιλαμβάνεται και το μεταμεσονύχτιο λουκέτο στην εστίαση ανακοινώθηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Δεν επηρεάζει νησιά και Πήλιο

Το μέτρο αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο και για την περίπτωση της Μαγνησίας και αφορά μόνο στον Δήμο Βόλου, δεν επηρεάζει δηλαδή τους νησιωτικούς Δήμους των Βορείων Σποράδων, τον Αλμυρό, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου ή τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Απομένει να διευκρινιστεί αν επηρεάζει τουριστικές περιοχές του Δήμου Βόλου, όπως η Αγριά, η Μακρινίτσα, η Πορταριά…

Με την ανακοίνωση του μέτρου, ο κ. Στεφάνου ήρθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, απ’ όπου και ενημερώθηκε ότι άμεσα, από σήμερα το βράδυ κιόλας, θα ξεκινήσουν έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου. «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, στις περιπτώσεις των καταστηματαρχών που θα παραβούν το μέτρο θα ισχύσει αυτόφωρη διαδικασία», ανέφερε ενώ άμεσα έσπευσε να ενημερώσεις όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ηδη από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης του μέτρου ξέσπασαν και οι πρώτες αντιδράσεις, ιδίως από τα νυχτερινά κέντρα (κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια), τα οποία ανοίγουν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και ουσιαστικά καλούνται να παραμείνουν κλειστά για 13 ημέρες έως και τις 23 Αυγούστου.

«Το μέτρο είναι η χαριστική βολή στον κλάδο. Πέραν ότι τα νυχτερινά κέντρα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, πρόβλημα προκαλείται και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Είναι καλοκαίρι, ο κόσμος βγαίνει μετά τις 10 το βράδυ. Το μέτρο έρχεται σε συνέχεια της μη λειτουργίας του 50% των επιχειρήσεων, της ανεργίας που κυμαίνεται επίσης στο 50% και της απώλειας τζίρου που αγγίζει το 70%», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, ο οποίος έγινε αποδέκτης οργισμένων αντιδράσεων από επιχειρηματίες του Βόλου.

«Γκρινιάξαμε και κερδίσαμε… μία ώρα»

«Είμαστε τελειωμένοι. Είναι σαν να μας κλείνουν και δεν μας αποζημιώνουν», δηλώνει ο κ. Στεφάνου, ο οποίος ως πρόεδρος του τοπικού συλλόγου είχε υπογράψει κοινή ανακοίνωση 42 συλλόγων εστίασης της χώρας που αντιδρούσαν στη φήμη ότι το μέτρο θα όριζε κλείσιμο των επιχειρήσεων μετά τις 11 το βράδυ.

Στην κοινή επιστολή τους οι σύλλογοι ζητούσαν να μην εξαγγελθεί το μέτρο και καλούσαν την κυβέρνηση σε συνάντηση για να βρεθεί χρυσή τομή. «Η μη συμμόρφωση κάποιων δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη. Πριν καταδικάσουμε τις παραβατικές συμπεριφορές ας αναλογιστούμε και τι ποσοστό αντιστοιχεί σε όλους. Δεν θα πρέπει να έχουμε ισοπεδωτική λογική και πρακτική του οδοστρωτήρα», υποστήριζαν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

«Γκρινιάξαμε και… κερδίσαμε μία ώρα. Δηλαδή δεν ακουστήκαμε. Είμαστε σε αναβρασμό, σκεφτόμαστε κινητοποιήσεις», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου