Φωνές… τρομοκρατίας

φωνές-τρομοκρατίας-762645

Της Ελένης Χάνου

Θετικό κρούσμα στο γραφείο δημάρχου Βόλου σήμανε… συναγερμό τις προηγούμενες ημέρες. Νεαρή γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ειδοποίησε άμεσα προκειμένου να λάβουν όλοι τα μέτρα τους.

Η υπόθεση δεν ήταν απλή κι αυτό γιατί στη γραμματεία του δημάρχου Βόλου δεν πηγαίνουν μόνο συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου. Πολιτικά πρόσωπα, υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών, πολίτες κατακλύζουν καθημερινά το γραφείο για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους.

Ως εκ τούτου ήταν λογική η μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε από τον ΕΟΔΥ ο οποίος έστησε στρατηγείο μέσα στο Δημαρχείο για την ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και την ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Λογική ήταν και η αντίδραση από τις πρώτες ώρες συνεργατών και υπαλλήλων που έσπευσαν από μόνοι τους και πριν το τεστ επιβεβαιωθεί για δεύτερη φορά να κάνουν επίσης τεστ, όπως επίσης και η εντολή που δόθηκε για άμεση απολύμανση των χώρων.

Δεν έλειψε όμως δυστυχώς και η τρομοκρατία που επιχειρήθηκε από ορισμένους. Το κρούσμα επικοινώνησε ο ίδιος ο δήμαρχος Βόλου με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ προκειμένου όλοι να είναι ενημερωμένοι και να λάβουν μέτρα προστασίας. Κάποιοι όμως πήραν… πάσα για άλλους σκοπούς.

Την ψυχολογία εργαζομένων στον χώρο του Δημαρχείου Βόλου που μπορεί να μην είχαν άμεση επαφή με την νεαρή γυναίκα, αλλά σε κάθε περίπτωση ανησύχησαν από τη στιγμή που ο ιός «χτύπησε» στο ίδιο κτίριο που εργάζονται και οι ίδιοι αρκετές ώρες της ημέρας, ήρθαν να καταρρακώσουν επισκέψεις εκπροσώπων συνδικαλιστών. Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι ένιωθαν να «πνίγονται» όταν όπως έγινε γνωστό, ορισμένοι φέρονται να τους προέτρεπαν να φύγουν από την εργασία τους και δημιουργούσαν με ακραίες εκφράσεις κλίμα πανικού την ίδια ώρα που απαιτείται ψυχραιμία.

Κλάματα, απελπισία, απόγνωση μεταξύ υπαλλήλων που συμπαρασύρθηκαν από παρεμβάσεις ορισμένων που αντί για καλό έκαναν κακό.

Οπως λένε οι επιστήμονες από τη στιγμή που ο ιός υπάρχει πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας. Εκφράσεις πανικού δεν βοηθούν στη σωστή αντιμετώπιση καταστάσεων κι αυτό ας το καταλάβουν όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ακόμη και θέματα υγείας για άλλους λόγους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου