ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Χατζηχριστοδούλου: «Αναμενόμενα τα κρούσματα, δεν είμαστε αποκλεισμένη κοινωνία»

χρ-χατζηχριστοδούλου-αναμενόμενα-τ-763251

«Οσο ιχνηλατούμε, θα βρίσκουμε. Στόχος μας είναι να απομονώνουμε και να σταματάμε τη μετάδοση του ιού»

Ολοκληρώθηκε χθες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ιχνηλάτηση σε εργοστάσιο του Βόλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νέα κρούσματα κορονοϊού, μετά το θετικό αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο σύζυγος της 35χρονης που νόσησε και φέρεται να συνδέεται με τρία προηγούμενα περιστατικά της 40χρονης, της 80χρονης και του 17χρονου.

Κατά την ιχνηλάτηση δεν προέκυψε νέο κρούσμα κορονοϊού και τα τεστ που έγιναν βγήκαν όλα αρνητικά.

Ωστόσο στη Μαγνησία τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνονται απανωτά νέα κρούσματα, που φαίνεται όμως να μην ανησυχούν την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη και τα κρούσματα αναμενόμενα από τη στιγμή που η Ελλάδα και η περιοχή δεν συνιστούν αποκλεισμένες περιοχές.

«Οσο ιχνηλατούμε, θα εντοπίζουμε νέα περιστατικά τα οποία θα απομονώνουμε. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού. Τα τελευταία κρούσματα συνδέονται με εισαγόμενα από το εξωτερικό. Είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν είμαστε μια αποκλεισμένη κοινωνία. Αυτό που απαιτείται είναι εγρήγορση και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Οχι φόβος, όχι πανικός», σημείωσε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου