ΤΟΠΙΚΑ

Σε ιδιώτη η πλαζ Αλυκών

σε-ιδιώτη-η-πλαζ-αλυκών-765689

Συνολικά κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές για την εκμετάλλευση του χώρου τα επόμενα εννέα χρόνια

Το πρώτο βήμα για να κερδίσει την παλιά της αίγλη η πλαζ των Αλυκών, που σήμερα παραμένει αναξιοποίητη, έγινε χθες από τον Δήμο Βόλου. Προκηρύχθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, που κατέθεσαν τις προσφορές τους και πλειοδότησε επαγγελματίας της περιοχής των Αλυκών που «χτύπησε» την πλαζ με προσφορά 29.000 ευρώ κατ’ έτος.

Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 12.000 ευρώ τον χρόνο και η σύμβαση θα είναι διάρκειας εννέα ετών. Ο ανάδοχος όμως αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί το διάστημα της σύμβασης σε επενδύσεις ύψους 270.000 ευρώ που αφορούν στις εγκαταστάσεις αναψυκτηρίου, μπαρ, αποδυτηρίων, WC, αλλά και στην παιδική χαρά και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει ο χώρος και συγκεκριμένα στα γήπεδα 5Χ5, beach volley, beach soccer και τένις. Συνολικά η πλαζ έχει εμβαδό εγκαταστάσεων 14.498 τ.μ. Ορος της σύμβασης είναι επίσης η ελεύθερη είσοδος στον χώρο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφτεί το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού το οποίο θα έρθει προς έγκριση και στην οικονομική επιτροπή προκειμένου να ισχύσει άμεσα η εκμίσθωση.

Δεν είναι σίγουρο αν ο επαγγελματίας θα προλάβει χρονικά και σε τι βαθμό να ξεκινήσει τη λειτουργία της πλαζ Αλυκών άμεσα εντός του τρέχοντος καλοκαιριού, το ζητούμενο είναι πάντως από την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί.

Οι περιπέτειες της πλαζ ξεκίνησαν πριν από επτά χρόνια, όταν στις 14 Ιουνίου 2013 υπογράφτηκε το συμφωνητικό μίσθωσης με συγκεκριμένη μισθώτρια. Στη συνέχεια η μισθώτρια υποκαταστάθηκε νόμιμα από ετερόρρυθμη εταιρεία και υπογράφτηκε νέο συμφωνητικό. Στόχος ήταν η εταιρεία να προχωρήσει στην αναβάθμιση της πλαζ με βάση συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο και να την εκμεταλλεύεται έως το 2025.

Ωστόσο, η ετερόρρυθμη εταιρεία υποκαταστάθηκε από ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την οποία ο δήμος δεν υπέγραψε σύμβαση.

Στις 12 Ιουνίου 2018 ο δήμος κάλεσε την εταιρεία με εξώδικη όχληση – διαμαρτυρία να παραδώσει το ακίνητο λόγω «αυθαίρετης κατοχής και νομής του». Προηγουμένως το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να βγάλει διαταγή πληρωμής, ενώ προχώρησε και η διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης.

Από τα τέλη Ιουνίου, στην πλαζ Αλυκών που ρήμαζε αναξιοποίητη μπήκαν συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου Βόλου. Καθάρισαν και εξωράισαν τον χώρο ενώ προχώρησαν στις απαραίτητες επισκευές και απέδωσαν σε ελεύθερη χρήση τις εγκαταστάσεις στους λουόμενους και πλέον μπαίνει ιδιώτης και μάλιστα ντόπιος ο οποίος θα αναλάβει να την λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, επισκεπτών αλλά και της ίδιας της περιοχής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου