ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή «μάχη» Βολιώτισσας υποψήφιας πανελλαδικών

διπλή-μάχη-βολιώτισσας-υποψήφιας-π-771212

Βρισκόταν στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις ως μαθήτρια του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, αλλά μπήκε και στην πρώτη γραμμή ενάντια στον COVID -19 ως νοσηλεύτρια του Αχιλλοπουλείου

Διπλή μάχη ως νοσηλεύτρια πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, ενώ είχε ήδη μπει στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές με στόχο να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, έδωσε η Νικολέττα Τσιλιού. Παρ’ όλο που η εργασία της ως νοσηλεύτρια στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης, που δημιουργήθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για την αντιμετώπιση των ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού, ήταν απαιτητική, κατάφερε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και να συγκεντρώσει βαθμολογία, με την οποία διεκδικεί το εισιτήριο στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Νικολέττα Τσιλιού συγκέντρωσε βαθμολογία 15.590 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και βρίσκεται στο κατώφλι του τμήματος Νοσηλευτικής, ειδικότητα την οποία ήδη ασκεί επαγγελματικά ως νοσηλεύτρια Δ.Ε. τα τελευταία δέκα χρόνια στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

«Μου αρέσει η δουλειά μου και ήθελα να την εξελίξω και μαζί να εξελιχθώ τόσο ως επαγγελματίας, όσο και σε επίπεδο μισθολογικό», σημειώνει η ίδια για τη δύσκολη απόφαση που έλαβε να επιστρέψει στο σχολείο και να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κ. Τσιλιού φοίτησε δύο χρόνια στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου όπου λειτουργεί Τομέας Υγείας – Πρόνοιας. «Καθημερινά 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι ήμουν στο σχολείο και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ στη δουλειά μου στο Νοσοκομείο. Την επιτυχία μου στις πανελλαδικές θέλω να την αφιερώσω στα δύο μου παιδιά, 15 και 17 ετών, αλλά και στους συναδέλφους μου και την προϊσταμένη μου που με ανέχτηκαν και με στήριξαν για να μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο», αναφέρει η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Τα παιδιά της στην αρχή δεν είχαν πάρει σοβαρά την απόφαση της μητέρας τους, η οποία πλέον αποτελεί πρότυπο στα μάτια τους. Κι αν τα τελευταία δύο χρόνια έως και τον περασμένο Μάρτιο η κατάσταση ήταν δύσκολη για τη Νικολέττα Τσιλιού, η οποία συνδύασε μαθήματα, μελέτη, εργασία και οικογενειακές υποχρεώσεις, η πανδημία του κορονοϊού έκανε πραγματικά το τοπίο ασφυκτικό.

«Στις 23 Μαρτίου μεταφέρθηκα από την Α’ Παθολογική Κλινική στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης, που δημιουργήθηκε για την υποδοχή των ύποπτων περιστατικών κορονοϊού», περιγράφει η ίδια την είσοδό της στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής μάχης. Οπως λέει κάθε περιστατικό αντιμετωπιζόταν ως θετικό. «Χειριζόμασταν την κατάσταση με πολλή προσοχή. Φυσικά και υπήρχε φόβος. Ολοι έχουμε οικογένειες από πίσω. Ευτυχώς είχαμε μόνο δύο θετικά κρούσματα», αναφέρει και περιγράφει τη βαθιά ανάσα για το προσωπικό κάθε φορά που ένα τεστ έβγαινε αρνητικό.

Παρά το δύσκολο περιβάλλον και το γεγονός ότι το σχολείο είχε κλείσει, εκείνη έπαιρνε μαζί της τα βιβλία της και όποτε μπορούσε έριχνε μια ματιά. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πήρα άδεια και μελέτησα συστηματικά», αναφέρει. Εδωσε πανελλαδικές, συγκέντρωσε αρκετά μόρια και πλέον ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως φοιτήτρια με στόχο το πτυχίο, που θα αποτελέσει το εισιτήριο για την επαγγελματική της ανέλιξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου