ΤΟΠΙΚΑ

Ο κορονοϊός μεταθέτει την παράδοση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων

ο-κορονοϊός-μεταθέτει-την-παράδοση-το-10650

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να δοθεί προς χρήση, αν δεν προκύψουν απρόοπτα, το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, οι εργασίες του οποίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η προθεσμία για την παράδοση του έργου έληξε χθες, όχι όμως και οι εργασίες κατασκευής του λόγω… κορονοϊού.

Οπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της προχθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων οι εργασίες σταμάτησαν εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού στις 17 Μαρτίου. Το εργοτάξιο «πάγωσε» έως και τις 4 Μαΐου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χάνοντας σχεδόν δύο μήνες χρόνο εργασιών.

Με αίτημά της η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε από τον Δήμο Βόλου παράταση έως και 30 Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωση και παράδοση του πάρκινγκ το οποίο αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια.

Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις (20 θέσεις στο πρώτο υπόγειο και από 22 θέσεις στα υπόλοιπα έξι υπόγεια, 4 στο ισόγειο, 3 στον πρώτο όροφο και από 19 στους υπόλοιπους πέντε ορόφους).

Υπενθυμίζεται ότι στο δώμα, το οποίο θα δοθεί σε χρήση ημιτελές, θα λειτουργήσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, δημιουργούνται τρία καταστήματα, τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν είτε ως δύο είτε ως ένα, στο ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα του α’ υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος.

Το πάρκινγκ της Φιλελλήνων δεν ήταν το μοναδικό έργο που μπήκε σε… καραντίνα λόγω κορονοϊού. Οι εργασίες είχαν επίσης σταματήσει στο Δημοτικό Θέατρο, στην Κίτρινη Αποθήκη κ.ά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου