ΤΟΠΙΚΑ

«Μπαστούνια» τα βρήκαν μέχρι και οι βαθμολογητές στη Χημεία

μπαστούνια-τα-βρήκαν-μέχρι-και-οι-βα-10809

Νωρίτερα από τις 10 Ιουλίου αναμένεται να σταλούν και να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές

«Μπαστούνια» τα βρήκαν μέχρι και οι βαθμολογητές στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Χημείας. Το μάθημα με το οποίο έπεσε η αυλαία των εξετάσεων δεν δυσκόλεψε μόνο τους υποψηφίους οι οποίοι χαρακτήρισαν τα θέματα εξαιρετικά απαιτητικά και ότι απευθύνονταν σε δυνατούς μαθητές, χωρίς να αποκλείουν βαθμολογική… «σφαγή».

Πηγές του εξεταστικού κέντρου της Μαγνησίας αναφέρουν ότι υπάρχουν δυσκολίες ακόμη και στην ίδια τη βαθμολόγηση των γραπτών. Πολλά ερωτήματα και «σκοτεινά» σημεία και εννέα σελίδες ενδεικτικών απαντήσεων… συνθέτουν το σκηνικό στο οποίο δοκιμάστηκαν οι υποψήφιοι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι προβλήματα εντοπίζονται και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο του οποίοι οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου «Σε βρίσκει η ποίηση». Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες βαθμολογικές αποκλίσεις μεταξύ βαθμολογητών που θα οδηγήσουν αρκετά γραπτά και σε τρίτο βαθμολογητή.

Στα υπόλοιπα μαθήματα το τοπίο είναι πιο ομαλό, χωρίς να επιβεβαιώνονται ούτε όμως και να αποκλείονται εκτιμήσεις περί λίγων υψηλών βαθμολογιών υποψηφίων.

Στο βαθμολογικό κέντρο του Βόλου οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις. Οι βαθμολογητές εργάζονται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για να ολοκληρώσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων, κάτι που εκτιμάται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 6 ή το αργότερο Τρίτη 7 Ιουλίου, νωρίτερα δηλαδή από την ημερομηνία που έχει ανακοινώσει το Υπουργείου για την ανακοίνωση των βαθμολογιών (10 Ιουλίου).

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020

Σύμφωνα με τα δεδομένα για τις πανελλαδικές τα… ύψη των βάσεων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν αυξομειώσεις.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις δεν θα διαφοροποιηθούν ίσως όμως να παρουσιάσουν μια πτωτική τάση.

Στο πεδίο των Θετικών Επιστημών εκτιμάται ότι θα προσφερθεί μία θέση σχεδόν σε κάθε υποψήφιο, ενώ οι βάσεις στο πεδίο των Επιστημών Υγείας θα είναι σταθερές με μικρή ίσως πτώση.

Χαμηλότερα από πέρυσι αναμένεται να διαμορφωθούν οι βάσει στο πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου