ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις έφηβοι βαπτίζονται χριστιανοί σήμερα στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου

τρεις-έφηβοι-βαπτίζονται-χριστιανοί-17577

Πρόκειται για αποφοίτους του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, μαθητές του θεολόγου Σωτήρη Τσιτσιρίγκα

Γιορτή αποτελεί η σημερινή ημέρα για το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, καθώς τρεις μαθητές του σχολείου, που αποφοίτησαν με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, ετοιμάζονται να βαπτιστούν σήμερα χριστιανοί. Το Μυστήριο θα τελεστεί στις 8 σήμερα το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, του θεολόγου του σχολείου Σωτήρη Τσιτσιρίγκα αλλά και των συμμαθητών των τριών παιδιών και των γονιών τους.

Πρόκειται για τρία αγόρια που φέτος αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο και ετοιμάζονται από το νέο σχολικό έτος να φοιτήσουν στο Λύκειο. Ο ένας έφηβος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ενώ οι άλλοι δύο που είναι δίδυμα αδέρφια ήρθαν στη χώρα μας σε ηλικία δύο ετών και μεγάλωσαν με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου.

Η οικογένεια των διδύμων αγοριών μάλιστα έχουν βαπτιστεί χριστιανοί τα προηγούμενα χρόνια. Η ανάδοχος της οικογένειας θα γίνει και νονά για τα δύο δίδυμα, ενώ τον τρίτο έφηβο θα βαπτίσει παιδική του φίλη.

Οι τρεις μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο σώμα της Εκκλησίας στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών το οποίο διδάσκει στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ο θεολόγος Σωτήρης Τσιτσιρίγκας.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μιλά για τον ενθουσιασμό όχι μόνο των ίδιων των παιδιών αλλά και των οικείων τους για το σημερινό Μυστήριο της βάπτισης στο οποίο όμως δεν θα συμμετέχει όλο το σχολείο, αλλά λόγω κορονοϊού μόνο οι συμμαθητές των παιδιών από τα τμήματά τους. Λόγω κορονοϊού αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για νωρίτερα Μυστήριο.

«Σε μία εποχή που λείπουν τα πρότυπα, σε μια εποχή άρνησης και πολέμου των παραδόσεων είναι ελπιδοφόρο και παρήγορο να έρχονται νέα παιδιά που επιθυμούν να ενταχθούν στο σώμα της Εκκλησίας», σημείωσε ο κ. Τσιτσιρίγκας.

Αμέσως μετά το Μυστήριο της Βάπτισης ο ιερέας του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου π. Σταύρος Σωτηρόπουλος θα παραθέσει μικρή δεξίωση – κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεολόγος Σωτήρης Τσιτσιρίγκας τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βοηθήσει συνολικά 12 παιδιά που έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν στο σώμα της Εκκλησίας να βαπτιστούν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου