ΤΟΠΙΚΑ

Λήξη μαθημάτων στα δημοτικά

λήξη-μαθημάτων-στα-δημοτικά-18852

Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 7 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα λόγω κορονοϊού

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το σχολικό έτος, που ολοκληρώνεται, η σημερινή για περίπου 14.000 μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Οι μικροί μαθητές που επέστρεψαν στο σχολείο πριν από 26 ημέρες, μετά τη λήξη της καραντίνας διάρκειας δυόμισι μηνών, σήμερα θα συμμετέχουν σε σχολικές γιορτές αποφοίτησης και θα υποδεχθούν και επίσημα το καλοκαίρι. Το ραντεβού ανανεώνεται για τον Σεπτέμβριο, με το σχολικό κουδούνι να χτυπά μία εβδομάδα νωρίτερα λόγω της απειλής του νέου κορονοϊού.

Για τους μικρούς μαθητές η σημερινή ημέρα θα είναι η τελευταία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και στην πλειονότητα των σχολείων θα διοργανωθούν μικρές γιορτές αποφοίτησης. «Οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν να πραγματοποιήσουν τελετές αποφοίτησης με βάση τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του συνωστισμού», σημείωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών από την καραντίνα διάρκειας 2,5 μηνών ήταν διστακτική. «Ημασταν μουδιασμένοι, υπήρχε πάντα ο φόβος όμως όλα πήγαν καλά», τόνισε και σχολίασε την υψηλή συμμετοχή των μαθητών στο σχολείο που άγγιξε κατά μέσο όρο το 75%.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο η επιστροφή στο σχολείο θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου με το σχολικό κουδούνι να χτυπά από το νέο σχολικό έτος μία εβδομάδα νωρίτερα. «Αισιοδοξούμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά από τη νέα σχολική χρονιά. Οι 26 ημέρες που προηγήθηκαν ήταν μία δοκιμή για τη λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες τήρησης των μέτρων ασφαλείας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία», ανέφερε ο κ. Πολύζος.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στα πόστα τους έως τις 30 Ιουνίου.

Αυλαία και για τις πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Σήμερα έπεσε η αυλαία και των πανελλαδικών εξετάσεων για τους 1.353 υποψηφίους των γενικών λυκείων της Μαγνησίας που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα και τους 172 που εξετάζονται με το παλιό. Οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν με τα μαθήματα της χημείας για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών και σπουδών υγείας και της οικονομία για τους υποψηφίους των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής.

Για τους 367 υποψηφίους των ΕΠΑΛ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα συνεχίσουν τις εξετάσεις αύριο Σάββατο 27, Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουνίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου