ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για να σωθεί μία ζωή έδωσε ο ναυαγοσώστης της πλαζ Αλυκών

μάχη-για-να-σωθεί-μία-ζωή-έδωσε-ο-ναυαγο-20540

Δραματικές στιγμές στην ακτή για τη διάσωση ηλικιωμένου

Ηταν περίπου χθες στη μία μετά το μεσημέρι, όταν ο ναυαγοσώστης στην πλαζ των Αλυκών είδε λουόμενη να τρέχει προς το μέρος του με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. «Στη θάλασσα υπάρχει ένας άνδρας που επιπλέει χωρίς να κουνιέται» του είπε και αμέσως ο Τάσος Οικονόμου ανέλαβε δράση.

Το σημείο που του υπέδειξε η λουόμενη ήταν εκτός εμβέλειας της παραλίας που έχει υπό την ευθύνη του. Ο ηλικιωμένος άντρας φέρεται να είχε μπει στη θάλασσα από σημείο περίπου 200 μέτρα μακριά από την πλαζ των Αλυκών προς την πλευρά του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης.

Ο ναυαγοσώστης έσπευσε άμεσα με το σωσίβιό του. Εντόπισε τον ηλικιωμένο να επιπλέει σε κοντινή απόσταση, περίπου ένα μέτρο, από την ακτογραμμή. Τον έβγαλε στην παραλία όπου διαπίστωσε ότι δεν έχει τις αισθήσεις του. Ζήτησε από ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο να του φέρουν από τον πύργο του το φαρμακείο κι ο ίδιος ξεκίνησε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ταυτόχρονα ειδοποίησε το σκάφος της εταιρείας που διαθέτει απινιδωτή να σπεύσει στο σημείο και κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Αμεση ήταν η επέμβαση και του σκάφους. «Πιάσαμε σφυγμό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατέφθασε το ασθενοφόρο για τη μεταφορά του ηλικιωμένου στο νοσοκομείο», περιγράφει ο κ. Οικονόμου που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και βάσει του πρωτοκόλλου ενεργειών για να σώσει μία ανθρώπινη ζωή.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε δυστυχώς όμως υπέκυψε.

Σύμφωνα ωστόσο με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσο Μπατζιάκα η παρουσία ναυαγοσώστη που έδρασε σε περιοχή εκτός ορίων για τη διάσωση του ηλικιωμένου καταδεικνύει τη σημασία της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών. «Ηταν πολύ σημαντική η απόφαση που λάβαμε για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών όχι από 1η Ιουλίου όπως προβλεπόταν αλλά από τις 15 Ιουνίου. Εστω και μια ανθρώπινη ζωή να σωθεί είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε ο κ. Μπατζιάκας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου