ΤΟΠΙΚΑ

Παρατείνονται συμβάσεις υπαλλήλων της Καθαριότητας λόγω… COVID 19

παρατείνονται-συμβάσεις-υπαλλήλων-τ-21162

Εχει «αποδεκατιστεί» από μόνιμους, που βρίσκονται σε άδειες ειδικού σκοπού – Σαράντα υπάλληλοι περιμένουν να… φύγει ο κορονοϊός και «μένουν σπίτι»

Περί τα 40 άτομα και μόνο στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου εξακολουθούν να βρίσκονται σε… καραντίνα από την εργασία τους, περιμένοντας να «φύγει» ο… κορονοϊός. Μάχιμοι εργαζόμενοι,που την περασμένη άνοιξη κι ενώ η υγειονομική απειλή ήταν σε έξαρση βγήκαν σε άδειες «ειδικού σκοπού» είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είτε επειδή έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολείο τα οποία τότε είχαν κλείσει, πλέον όμως είναι ανοιχτά, μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Πράττου εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων 30 εργαζομένων που προσλήφθηκαν εν μέσω πανδημίας για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν όταν περί τους 40 εργαζόμενους βγήκαν σε άδειες ειδικού σκοπού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Οι συμβάσεις των 30 εκπνέουν στις 30 Ιουνίου, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και με τις άδειες ειδικού σκοπού των 40 μονίμων εργαζομένων που «μένουν σπίτι». Σχεδόν στο σύνολό της η οικονομική δραστηριότητα έχει επανέλθει, οι αδειούχοι όμως ειδικού σκοπού ξεχάστηκαν… Στο κυβερνητικό σχέδιο σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Και ακόμη δεν έχει εκδοθεί κυβερνητική απόφαση για την λήξη των αδειών τους και την επιστροφή τους στην εργασίας τους προκειμένου η δημόσια διοίκηση να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Οι άδειες ειδικού σκοπού δεν αφορούν φυσικά μόνο στην υπηρεσία Καθαριότητας αλλά στο σύνολο του δημοσίου τομέα που λειτουργεί με σημαντικά κενά.

Εν αναμονή της απόφασης για τους «ξεχασμένους» αδειούχους ειδικού σκοπού, ο Δήμος Βόλου προχωρά στην ανανέωση των 30 συμβάσεων ισάριθμων εργαζομένων εκ των οποίων οι εννέα είναι οδηγοί απορριμματοφόρων, οι τρεις χειριστές μηχανημάτων έργου και οι 18 εργάτες καθαριότητας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ανανέωση των συμβάσεων το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από τα δημοτικά ταμεία, εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή.

Πράσινο φως για μελέτες

Στην ίδια συνεδρίαση άναψε πράσινο φως για την μελέτη που προβλέπει εργασίας αποκατάσταση των φθορών στην οροφή δημοτικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.480 ευρώ. Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν επιφανειακές φθορές σε οροφή του συγκεκριμένου κτιρίου, η οποία προέρχεται από την συγκέντρωση ομβρίων υδάτων στην πλευρά που καταλήγει η κεραμοσκεπή με αποτέλεσμα το νερό να περνά στο εσωτερικό του κτιρίου. Επίσης απαιτείται και η αντιμετώπιση υγρασίας σε τμήμα της οροφής από ταρατσάκι που προκαλεί φθορές στα επιχρίσματα και τους χρωματισμούς.

Επίσης εγκρίθηκε μελέτη για εργασίες ύψους 4.960 ευρώ για την επισκευή των δημοτικών τουαλετών στην Πορταριά, όπου θα γίνουν αντικαταστάσεις σωλήνων και ειδών υγιεινής.

Τέλος εγκρίθηκαν οι όροι για διαγωνισμό για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου προϋπολογισμού 177.592,80 ευρώ και για την κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων προϋπολογισμού 45.136 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου