ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησε ραντεβού διά ζώσης και του είπαν να… τηλεφωνήσει

ζήτησε-ραντεβού-διά-ζώσης-και-του-είπα-21274

Ταλαιπωρία πολίτη προκάλεσε νέα οργή για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Βόλου- Μέτρα από την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ Νατάσσα Μορφογιάννη

Εικόνες ντροπής στις αρχές Ιουνίου με πολίτες να περιμένουν κάτω από τον ήλιο έξω από το Κέντρο Κοινότητας Βόλου για να εξυπηρετηθούν ήταν εκείνες που εξόργισαν τον δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος έλαβε απόφαση για την επαναφορά των δημοτικών υπηρεσιών σε κανονική λειτουργία χωρίς ραντεβού, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες.

Σχεδόν 20 ημέρες μετά οι τόνοι ανέβηκαν εκ νέου, όταν πολίτης, που πήγε να εξυπηρετηθεί, δεν μπόρεσε, επειδή δεν είχε ραντεβού. Μάλιστα μολονότι ο ίδιος επισκέφθηκε διά ζώσης το Κέντρο Κοινότητας και ζήτησε να κλείσει ραντεβού, υπάλληλος στην υποδοχή τον ενημέρωσε ότι αυτό δεν γίνεται κι ότι θα πρέπει να… τηλεφωνήσει!

Πρόκειται για άντρα που προσήλθε στο Κέντρο Κοινότητας για να προχωρήσει σε ανανέωση του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη δεδομένου ότι οι αιτήσεις για ανανέωση του ΚΕΑ είναι πολλές αποφασίστηκε μόνο γι’ αυτή την περίπτωση να ισχύσουν ραντεβού για τους δικαιούχους προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται.

Αυτό έγινε κατανοητό από τον δικαιούχο, ο οποίος απευθύνθηκε στην υποδοχή του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να κλείσει ραντεβού. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άλλα άτομα για να εξυπηρετηθούν. Ωστόσο υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να του κλείσει ραντεβού και του ζήτησε να πάρει τηλέφωνο. Του έδωσε μάλιστα πέντε τηλεφωνικές γραμμές. Επί μισή και πλέον ώρα ο δικαιούχος ήταν έξω από το Κέντρο Κοινότητας προσπαθώντας να πιάσει γραμμή, όμως ήταν όλες κατειλημμένες. Οταν έπιανε γραμμή, δεν το σήκωνε κανείς.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία όπως δήλωσε έβγαλε σε αναφορά την υπάλληλο, ενώ ζήτησε να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη σε όλη την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ ενεργοί είναι μόλις 35 υπάλληλοι σε σύνολο 160. Οι περισσότεροι εξακολουθούν να έχουν άδειες ειδικού σκοπού, ενώ κάποιοι κάνουν χρήση των κανονικών τους αδειών και οι υπηρεσίες είναι αποδυναμωμένες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου